Publicerad 31 januari 2024

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i februari till hela världen

New York

New York är ett bra resmål året om. Lågsäsongen är januari och februari och då går det att fynda billiga flygbiljetter och rabatterade priser på hotell. Då pågår också riktigt sköna shoppingreor i hela staden. New York är ett riktigt shoppingparadis. 5th Avenue är kanske den mest kända shoppinggatan, men det finns ett bättre utbud i Soho.
Det finns otroligt mycket att se och uppleva i New York. Det är omöjligt att hinna se allt på en kortare vistelse, så det gäller att välja. Är det första gången du är i New York så bör du förstås pricka av Times Square, Grand Central Station, Empire State Building, Frihetsgudinnan och Ground Zero. Se till att ha väl ingågna och bekväma skor.
Alla weekendresor till New York

Aten

Många tänker nog inte på Aten när man pratar om en weekendresa. Men det är få städer som har så mycket att erbjuda. Aten har över 3 miljoner invånare och är en stor stad med många olika områden och förorter. Syntagmatorget är det som kallas centrum i det nya Aten och här ligger parlamentsbyggnaden.
Området som de flesta besöker, och som i stort sett alla förälskar sig i är Plaka. Här kan man lätt strosa omkring i de mysiga gränderna i flera timmar och bara njuta av den härliga stämningen. Shoppa, drick en frappé på något hippt ställe eller ät en gourmétmiddag på någon av alla de fantastiska restauranger som området kan skryta med. Som pricket över i:et har du hela tiden närheten till Akropolis – detta fantastiska konstverk som på kvällen när det är upplyst skapar ett romantiskt skimmer över hela området. Plaka är definitivt området du bör bo i för att hinna få ut så mycket som möjligt av din tid i Aten.
Alla weekendresor till Aten

Barcelona

I underbara Barcelona finns det “hur mycket som helst” att se och göra. Hur skall man hinna med allt om man bara har bokat in en weekend? Det gör man såklart inte, men man kan börja med att njuta av kombinationen storstad och strand. Ja, stranden är värd att besöka även i februari. Ljuset och ljudet är en lisa för själen. Storstaden Barcelona ger dig spektakulära sevärdheter i form av de många galna byggnaderna av arkitekten Antoni Gaudí som i dag är skyddade som världsarv, varierad och bra shopping, mat och dryck utöver det vanliga, fräcka barer och klubbar. Barcelona kan du resa till många gånger (och när som på året) och alltid hitta något nytt.
Alla weekendresor till Barcelona

Dubai

Dubai kalla Mellanösterns Las Vegas och är en salig blandning av gigantiska byggnadsprojekt, extrem lyx, enorma köpcenter och mängder av andra mer eller mindre galna påfund. Men Dubai är också mer än bara galenskap: här samlas människor från hela världen för att jobba, shoppa, semestra och festa.
Dubai erbjuder oändliga shoppingmöjligheter och det är svårt att inte bli påverkad av shoppinghysterin som råder här. Dubai Mall huserar inte mindre än 1200 butiker, världens största akvarium, en inomhus-rink för skridskor och 22 biografer.
Alla weekendresor till Dubai

Kraków

Polen stolthet Kraków har fått ett ordentligt uppsving på senare år. Nu är det en stad där Östeuropa möter väst och här finns massor av mysiga caféer, restauranger och barer. Samtidigt finns det gamla klassiska Kraków kvar och staden är med på UNESCO:s världsarvslista med sina vackra byggnader från 1200-talet.

Här finns massor av kultur i form av otaliga muséer och de nya nattklubbarna ligger vägg i vägg med klassiska mjölkbarer och saluhallar med mörka bröd och inlagda gurkor. En öl kostar under 20 kronor och en middag får du från dryga 50-lappen och uppåt. De vackra byggnaderna, floden och spårvagnarna är precis som i Prag, men Kraków är inte alls lika turistig och exploaterad. Alla weekendresor till Krakow

Paris

Var - om inte i Paris ska man fira alla hjärtansdag? Åk på en romantisk kryssning på Seine, åk skridskor på Place de l'Hôtel-de-Ville och värm er med varm choklad och crepes efteråt. Sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Sacre Cour är alla lite mer lätttillgängliga i februari, då det är lite färre turister i stan. Blir det för kallt att vara utomhus så sök värmen hos Mona Lisa på konstmuseet Louvren och La Fayette och Printemps - Paris är fortfarande ett shoppingens Mekka. Detta inte bara p g a överflödet, modet, utbudet utan faktiskt även för de låga priserna. I synnerhet gäller detta vid rea. Januarirean varar långt in i februari och ger 30-70% på priset,
Alla weekendresor till Paris

London

Få städer, om någon, i Europa kan erbjuda en sådan härlig mix av människor från världens alla hörn - och därmed också en oändlig mix av spännade matkulturer, förutom den traditionella pubmaten. En afternoon tea på något klassiskt hotell är en upplevelse. I februari passar det fint att smita in på några museer - här finns förstås också spår från hela världen, som Naturhistoriska med sina dinosaurier och British Museum med Rosettastenen. Kvällen avnjutes gärna med en musikal. Utbudet är enormt och kvaliten är skyhög. Har du tid och pengar kvar så är det shopping som gäller, Harrods, Fortnum & Mason, Selfridges… och alla flea markets.
Alla weekendresor till London