Publicerad 19 januari 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i april till hela världen

Paris

Världens vackraste stad säger många, kanske det, definitivt en av de mest romantiska och fantasieggande och absolut Europa bästa stad för en weekend under våren. Att resa till Paris är som att kliva in i en målning eller en roman. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker och i april är det dessutom prunkande.
Alla weekendresor till Paris

New York

Temperaturen i New York kan svänga rejält, det betyder även att 18 grader i april inte är ovanligt. Träden i Central Park har precis slagit ut, de första varma solstrålarna bryter fram och en och annan uteservering har dukat upp under blommande magnoliaträd. På fantastiska takbarer kan du ta en drink och njut av både utsikt och atmosfär efter en fullspäckad dag av sightseeing och shopping. Är det första gången du är i New York så bör du förstås pricka av Times Square, Grand Central Station, Empire State Building, Frihetsgudinnan och Ground Zero. Men det viktigast är nog ändå att bara vara och insupa atmosfären. Se till att ha väl ingågna och bekväma skor.
Alla weekendresor till New York

Thessaloniki

Atens underskattade lillasyster Thessaloniki ger dig grekisk värme i kombination med ett fartfyllt storstadsliv. Strosa på den populära strandpromenaden och njut sedan av grekisk mat på någon av de mysiga uteserveringarna vid Aristoteles torg. Staden är som gjord för en solig cityweekend. Besök den festliga stadsdelen Valaoritou, här finns barer och nattklubbar som har öppet tills solen går upp. För shopping bör du strosa runt på trendiga shoppinggatan Tsimiski, promenera upp till Ano Poli och belönas med en storslagen utsikt över stan. Besök också Athonos-torget, en matmarknad där du kan köpa med dig kryddor, nötter, teer, grönsaker… eller sitta ner på torget och äta delikatesserna från de traditionella tavernorna.
Alla weekendresor till Thessaloniki

Florens

Florens, beläget mitt i Toscanas böljande landskap erbjuder god mat, kultur och arkitektur. Staden är den perfekta platsen om du vill uppleva Italien som det porträtteras på vita duken. Det är en romantisk stad fylld av konst och värme. De självklara sevärdheterna är Brunelleschi-kupolen på katedralen Santa Maria del Fiore, som syns över hela staden. Den färdigställdes redan på slutet av 1400-talet, ungefär lika gammal är Ponte Vecchio (gamla bron) som går över floden Arno. Butiker och affärsmän har sedan uppförandet av bron huserat här. Konstmuseet Uffizierna har verk av bland andra da Vinci, Botticelli, Raffaello och Michelangelo - boka biljetter i förväg så slipper du köerna. När du klarat av alla “måsten” är det dags att njuta av det toscanska köket, vinerna och glassen, t.ex. på Santo Spirito, ett livfullt torg som ligger lite avsides.
Alla weekendresor till Florens

Manchester

London i all ära, men vill du uppleva England ska du bege dig till Manchester. Både fotbollen och musiken tar stor plats i staden - liksom i grannstaden Liverpool. Bägge städerna har 2 fotbollslag i Premier League, Liverpool har ju Beatles, men Manchester har The Smiths, Oasis, Take that med flera… här finns mängder av små intima lokaler och större arenor för både lokala förmågor och de stora stjärnorna.
Dessutom finns här många bra musikalscener, bra och nära shopping, restauranger och barer - allt inom gångavstånd.
Alla weekendresor till Manchester

Antwerpen

Antwerpen associeras ofta med diamanter, mode och choklad - en bra mix och det finns så mycket mer. Staden har ca. en halv miljon invånare, vilket gör staden lagom stor för en weekend. Du hinner få ett grepp om staden och lär dig hitta. Att Tintin är belgare känner de flesta till, men visste du att smurfarna och Lucky Luke också är skapade av belgare? I Antwerpens praktfulla tågstationsbyggnad ligger Comic Station - en inomhuspark med serietema - något för barn i alla åldrar. Hamnen är europas näst största (Rotterdam är den största) och kallas Eilandje “den lilla ön”. Här har det dykt upp kaffebarer, konstnärsateljéer och fantastiska arkitektoniska projekt som gör området värt ett besök.
Alla weekendresor till Antwerpen

London

Få städer, om någon, i Europa kan erbjuda en sådan härlig mix av människor från världens alla hörn - och därmed också en oändlig mix av spännande matkulturer, förutom den traditionella pubmaten. En afternoon tea på något klassiskt hotell är en upplevelse och så här på vårkanten är Borough Market ett givet mål när du börjar bli hungrig. På museerna i staden finns också spår från hela världen, som Naturhistoriska med sina dinosaurier och British Museum med Rosettastenen. Kvällen avnjutes gärna med en musikal - utbudet är enormt och kvaliten är skyhög. Har du tid och pengar kvar så är det shopping som gäller, Harrods, Fortnum & Mason, Selfridges… och alla flea markets.
Alla weekendresor till London