Världens bästa semesteröar!

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Det är speciellt att bo på en ö och vara omgiven av turkos hav. Men du behöver inte leva ett spartanskt Robinson-liv. Här är fem semesteröar som har allt som en semester borde innehålla.
Publicerad 1 september 2017

Palmer på stranden och en sol som ser ut som en stor apelsin när den försvinner i ett tillsynes oändligt hav. Det är något speciellt med att vara på en ö mitt i havet. Men du behöver inte vara en Robinson av den anledningen. Det finns paradis öar som har alla bekvämligheter du behöver för en perfekt semester. Här är öarna som har vita stränder, underbara hotell, gourmetmat och otaliga aktiviteter.

Aruba

Karibiska pärlan Aruba är ett äkta strandparadis där du inte kommer sakna något. Stränderna är långa med mjuk koralsand som aldrig blir så het så att du bränner dig när du går på den. Vattnet har den perfekta turkosa färgen och på kvällen kan du njuta av rosa solnedgångar. Aruba är en mycket ren ö och i motsats till många andra semesteröar kan du dricka kranvatten här, hotellen är av mycket hög standard. Välj mellan att bo i området Low Rise som är den gamla delen av ön där det inte finns några höghus, eller i High Rise-området där de nyaste hotellen ligger. Om du är rastlös kan du lära dig att surfa - både windsurfing och kitesurfing är populärt här. Och du kan ta en yogaklass med världskända yoginin Yoga Girl som har sin egna yogastudio på ön, Island Yoga.

Hitta din resa till Aruba här.

Bora Bora

Bora Bora är ett fantastiskt öparadis beläget i Franska Polynesien, nordväst för Tahiti, och är ett mycket populärt resmål för smekmånader. Här bor du på lyxhotell, gärna ett som ligger på pålar i havet. Du kan bo på huvudön eller mindre öar som ligger i den turkosa lagunen. Snorkling och dykning här är fantastisk och det är inte ovanligt att du kan hoppa i vattnet direkt från den bungalow du bor i. Om du blir trött på att sola och bada kan du utforska skärgården med båt, ta ridtur på stranden, gå på en guidad rundtur i Mount Pahia och Mount Otemanu, segla eller lära dig mer om öns roll under andra världskriget.

Flygbiljetter till Bora Bora

Maui, Hawaii

Maui är framröstad som den bästa semesterön av Condé Nasts läsare i flera år i rad. Ön är den näst största av de hawaiiasnka öarna, och har allt du behöver för en perfekt semester. Du kan välja mellan mer än 80 stränder, allt från enkla vandrarhem till stora lyxhotell och aktiviteter för alla. Maui har några av världens bästa stränder för surfing, vågorna här är legendariska och surfkulturen är en del av Hawaii identitet. För den vana surfaren är detta himlen och nybörjare har alla förutsättningar för att lära sig surfa. Du kan också åka på valsafari i Au'Au-kanalen som är en av världens bästa ställen att se valar. Missa inte helelr solnedgången från toppen av Haleakala-vulkanen i Haleakala National Park.

Hitta din resa till Maui här.

Hamilton Island, Australien

Här har du en fantastisk semesterö som ligger precis vid Great Barrier Reef. Ön har aktiviteter för alla smaker och du bor på vackra hotell omgivna av vacker natur. Du kan snorkla och dyka på världens största korallrev, äta god mat och dricka lokala viner i världsklass, spela golf, segla och eller cykla runt ön. Ön har sin egen flygplats så det är lätt att komma hit från de största städerna i Australien.

Flygbiljetter till Brisbane/Hamilton island

Mauritius

Mauritius är en ö som lockar med de bästa hotellen och spännande aktiviteter. I norr hittar du de vitaste stränderna och det bästa vädret , men även den bästa shoppingen och de hetaste nattklubbarna. De flesta av de fina stränderna ligger vid de stora hotellen. Andra platser på ön med vackra stränder är Trou d'Eau Douce i öster och Flic en Flac i väster. På Mauritius kommer du få smaka mycket god mat och det lokala köket är en underbar blandning av indiskt, afrikanskt och kinesiskt. Om du vill utforska Mauritius är den södra delen av ön vackraste med sina berg, kullar och vattenfall i Tamarin. I staden Port Louis är Blue Penny Museum hem till världens första präglade frimärke och i norr finns ett modernt sockermuseum som berättar landets historia. Du kan också dyka, snorkla, segla och åka på djuphavsfiske. En lhemligt guldkorn är den lilla ön Ile-aux-Cerfs, dit lokalbefolkningen själva åker på semester och spelar golf.
Hitta din resa till Mauritius här.


Reseerbjudanden till drömöar jorden runt