Välj ett koncepthotell nästa resa

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: Ving
Foto: TUI
Foto: Apollo
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Ving
Koncepthotell är hetare än någonsin och troligtvis kommer detta fenomen att öka. Träningsresor och hotell som specialiserar sig på familjer och par är väldigt populärt. Här är våra 9 favoriter för dig som vill ha den lilla extra touchen på din semester.
Publicerad 6 december 2016

Trenden med träningsresor är något som exploderat de senaste åren. Vi vill inte bara ligga på stranden på semestern längre. Träningshotellen ökar i rask takt och många vill utforska mer på resmålen. Äventyr och aktiviteter lockar många.

Eftersom merparten av alla resor görs av två personer som reser tillsammans har också trenden för vuxenhotell ökat. Barnhotellen eller de familjevänliga hotellen har också utvecklats och innebär idag inte bara en barnklubb. Nu satsas det på specialdesignade underhållningshotell där all inclusive och vattenland är ett måste. Vi har samlat några av de bästa koncepthotellen på populära resmål, så att du vet vad du ska satsa på i sommar.


Träning, hälsa och välmående


Robinson Club Cala Serena på Mallorca

Detta träningshotell ligger i en lugn bukt och här är tre saker i fokus: avslappning, god mat och träning. TUIs Robinson-hotell har utvecklat konceptet WellFit som erbjuder träningstimmar med yoga, pilates, step, spinning och styrketräning samt golf, tennis, beachvolleyboll och fotboll. Prova också flera andra alternativ mot en extra kostnad - testa till exempel mountainbike, ridning, dykning, snorkling eller en dagsutflykt med en Harley Davidson. Med konceptet WellFood får du en bra balans mellan träning och kosthållning. Njut av havsutsikten från tapasrestaurangen på terassen. Här serveras näringsrik och lokalproducerad mat. På WellFit Spa hittar du en rad behandlingar och du kan slappna av i deras pool eller bastu samt njuta av en proteinshake i chill out-loungen. Det finns gratis wifi på hela hotellet samt barn- och ungdomsklubb. Helpension eller All inclusive är inkluderad och havet ligger precis intill. Det finns också Robinson-hotell på Fuerteventura, Alaminos på Cypern, Belek i Turkiet, Santa MariaKap Verde, Hurghada i Egypten, Khao Lak i Thailand.
Sök boende på Robinson Club Cala Serena

Playitas Hotel på Fuerteventura

Apollos 4-stjärniga träningshotell kallas också “motionärens mekka” och ligger precis vid havet och den charmiga fiskebyn Las Playitas. Milslånga stränder och byns vackra hamnpromenad med caféer är två saker som lockar i Las Playitas by. Fuerteventura näst största stad Gran Tarajal ligger bara 4 kilometer bort. Hotellet erbjuder gruppträning, racketsporter, cykling, simning, WOD box, gym, vattensporter, surfskola, golf, yoga, bollsporter, spinning, klättervägg, boxning… saknar du något? Det mesta ingår, men en del är mot avgift. Playitas fitnesscenter är Kanarieöarna största. Du kan också hyra cykel eller ta en löptur i den kuperade terrängen runt hotellet. På Playitas finns också en olympisk 50-meters bassäng och 5km bort finns friidrottsbanor. Det finns gratis wifi på hela hotellet och Kids Sports Academy erbjuds under skollov samt barnklubb för de minsta. Powered by Playitas är Apollos sporthotell-koncept och sådana finns bl.a i Limnos, Sivota och Rhodos i Grekland och ett i Egypten.
Sök boende på Playitas Hotell

Ocean Beach Club på Gran Canaria

Värdesätter du design, lugn och ro samt god mat är detta hotellet för dig. Hotellet ligger precis vid stranden i Playa del Cura och erbjuder lyxiga omgivningar, spa, träningsstudio och SATS-klasser. Träningen är gratis och du kan välja mellan allt från yoga till tunga styrketräningstimmar. Mot en extra avgift kan du också beställa en egen PT eller PT Duo tillsammans med en vän. Bo i rum med trädgårdsutsikt eller i en Ocean Beach Club Suite där du gå rätt ut från terrassen till poolen. Här finns också skandinavisk barnklubb, gratis wifi på hela hotellet och på stranden intill. Hit kan du resa med Ving, som också har träningshotell på Mallorca, Cypern, Rhodos och La Gomera.
Sök alla charter med träningshotell på Kanarieöarna

Hotell som passar vuxna


Casa Cook – Hotellet för lyxbohemen på Rhodos

En av sommrens absolut hetaste hotellnyheter är Casa Cook på Rhodos. Detta hotell passar den lyxiga bohemen och riktar in sig mot vuxna gäster som önskar hög komfort och ren design. Detta är en modern oas med en perfekt blandning av lyx och avslappnad atmosfär som garanterat faller många i smaken. Här njuter du av mat lagad med lokala råvaror och du kan hålla dig i form med träning på egen hand eller i olika gruppträningsklasser. Casa Cook är ett trendigt hotell för den urbana och kulturintresserade resenären. Åldersgränsen är 16 år och du reser hit med Ving.
Sök boende på Casa Cook

H10 Gran Tinerfe, Teneriffa

TUIs moderna och bekväma hotell ligger vid stranden i Playa de las Americas. Njut av tre pooler, bar med havsutsikt och på flera ställen hittar du solsängar med plats för två.
Du har också fri tillgång till Playa de las Americas Casino och kort väg till båda stranden och shopping. TUIs Blue Couples-hotell är designat för par och bjuder på hög hotellstandard och modern design. Hotellet har 18-årsgräns och på området finns café, souvenirbutik, bastu, gym, tennisbana, biljard och bordtennis samt frisör- och skönhetssalong med massage. Njut av solnedgången från The Sunset Chill-out Bar eller häng på utflykter som snorkling, dykning och privat båttur med katamaran.
Sök boende på H10 Gran Tinerfe

The Ixian All Suites, Rhodos

Detta eleganta 4-stjärniga hotell på Rhodos norra sida passar perfekt för en lugn semester med solning, god mat och mycket tid för varandra. Hotellet har 69 sviter, alla med sin egna pool, antingen på sin privata terrass eller på uteplatsen om du bor på bottenvåningen. För en extra minnesvärd semester, beställ ett av rummen med utsikt mot havet och direkt tillgång till poolen från en solterrass och två solsänger som sträcker sig ut i poolen. Poolen delar du med tre andra rum och det bästa är att ni får en vacker utsikt över havet. De här rummen har djupa badkar med antingen havsutsikt eller utsikt mot trädgården. Om du vill uppleva lite stadsliv och se nya saker ligger Rhodos stad med sin vackra stadskärna bara cirka 6 kilometer bort. Hotellet har allt från hotellbar till en mer casual beachrestaurang vid poolen och en elegant á la carte-restaurang som heter DeGu7. Här finns också spa och träningsrum. Hotellet har 16-årsgräns och wifi är inkluderat på alla rum. Res hit med Ving och Detur.
Sök boende på The Ixian All Suites

All inclusive-hotell för barn och familjer


Olympic Lagoon Resort, Ayia Napa, Cypern

Här kommer hela familjen att trivas. Hotellet erbjuder många trivsamma aktiviteter både för stora och små. Ni bor i fint inredda rum eller bungalows och i restaurangen hittar ni menyer från flera delar av världen som man som all inlcusive-gäst kan njuta av. Hotellet har flera stora poolområden och alla i familjen kan hitta något som passar. Barnens favorit är barnpoolen med piratskepp och vattenrustchbanor. Hela familjen kan också mysa i den stora poolen med ett vattenfall och broar. Slappna av gör du enklast i den långa Lazy River. Vill du ha hav ligger den fina stranden Golden Beach precis intill hotellet. Barn upp till 12 år kan hänga med i den internationella barnklubben The Little Monsters, medan de äldre ungdommarna kan haka på Teenz Club mot betalning. Här finns internetcafé, massor av spel och det arrangeras spelturneringar, karaoke och fotboll. Det är också shower på hotellet flera kvällar i veckan och de vuxna kan spela tennis, träna eller njuta av spabehandlingar mot betalning. Wifi är gratis på hela hotellet.
Sök boende på Olympic Lagoon Resort, Ayia Napa

Pegasos Royal i Side

Pegasos World är som en liten stad i sig själv. Här finns en pool på 10 000 kvadratmeter som är Medelhavets största och har en egen ö på mitten. På ön finns scener, barer, restaurang och små hytter med stråtak. På det här hotellet finns också ett enormt vattenland med 13 vatterutschbanor, piratklubb, simskola samt dansskola och ungdomsklubb för de mellan 12-16 år. Här bor familjen i sviter för upp till 5 personer och kan välja bland olika aktiviteter om kvällarna. Res hit med Nazar.
Sök boende på Pegasos Royal

Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, Turkiet

På det här 5-stjärniga hotellet precis vid stranden i Belek kommer barnfamiljen att känna sig på rätt plats. Här hittar ni lyxig inredning, spa med bland annat hamam och hotellets egna golfbana precis intill. För barnen finns det en rad aktiviteter att roa sig med som barnklubb, minigolf, tennis, ett litet tåg som kör runt, karusell, spelrum och lekplats. Rummen är inredda i moderna stil och ni kan till exempel boka ett rum med havsutsikt eller direkt tillgång till poolen. Här finns både bufférestaurang, åtta á la carte-restauranger och tio barer som serverar allt från medelhavsmat, kebab, turkisk mat, latinskt kök och grillmat till skaldjur och asiatisk mat. Det är gratis wifi på hela hotellet.
Res hit med Detur eller Ving.
Sök boende på Cornelia Diamond Golf Resort & Spa


Erbjudanden - Resa utan barn



Erbjudanden - Resa med barn