Publicerad 6 oktober 2016

Barbados är det perfekta resmålet för soltörstande nordbor. Här är genomsnittstemperaturen 26 grader och det finns allt du behöver för en skön semester: kritvita stränder, behagliga badtemperaturer. god mat och spännande upplevelser. Det är också enkelt att leva här, då du kan dricka kranvattnet och inte behöver oroa dig för vad du kan äta och inte. Hit går inga charterresor, boka din flygbiljett och hitta hotellet som passar er så har du din perfekta semesterresa.

Bo på syd-eller västkusten

Syd- eller västkusten, ja det beror på vad du är ute efter. Västkustens stränder passar bäst för barnfamiljer, då det är mer skyddat för vind och stora vågor. Här finns också de flesta lyxhotellen. Den södra kusten har ett större utbud av restauranger, barer och butiker. På östkusten finns få hotell med fantastisk utsikt och ett skönt lugn, en bra utflykt om du vill vila själen en stund.

Stränder för alla

På Barbados finns fantastiska stränder – och de är öppna för alla! Här finns inga privata hotellstränder, utan oavsett var du bor kan du njuta av den mjukaste korallsanden, det finaste turkosa vattnet och de bäst böjda kokospalmerna. Surfare trivs bäst i norr och öster mot Atlanten där vågorna är vilda och höga. De lugna badstränderna finns framför allt i söder och sydväst och vetter mot Karibiska havet. Om du vill lapa på en lokal strand och träffa Barbadosbor, bajaner, så hänger du bäst på stranden i Oistin. Om du istället vill ha en aktiv stranddag drar du till Browns Beach, som ligger i utkanten av huvudstaden Bridgetown. Vattnet är lika perfekt som på öns lugna stränder och sanden lika vit och sval, men det finns massor av vattenaktiviteter. Här finns också många små trevliga restauranger.

Kreolska smaker

Barbados har massa god mat, framför allt fisk- och skaldjur, goda såser, friterade bananer och bananbröd. Testa den lokala romen: Mount Gay som du dricker med lite lime och en isbit medan den sötare Cockspur gör sig bäst med cola.

Strandfester och snorkling

Oavsett var du väljer att bo, så kan du alltid åka på utflykter. Boka en guidad rundtur med tid för både badstopp och en inblick i öns historia, där man bland annat reser 300 år tillbaka i tiden vid Sunbury Plantation House. Eller hyr en bil och åk runt själv. Utforska östkustens vilda vågor och inlandets dalar och igenvuxna sockerplantage. Missa inte Animal flower cave – havsgrottor som fått sitt namn efter havsanemonerna som lever där. Ett annat tips är Wildlife reserve som ligger i en mahognyskog, mitt emot Farley Hill nationalpark i S:t Peter. Här kan du promenera i reservatet som är en fristad för öns gröna apor. Ett annorlunda utflyktstips är att åka undervattensbåt! Den tar dig 50 meter ner under ytan och du får se fantastiska fiskar i regnbågens alla färger. Du som hellre stannar på stranden på dagen, kan uppleva en äkta karibisk strandfest. Det finns också massor av båtutflykter att välja mellan. Snorkla med havssköldpaddor och njut av den stekande solen på Karibien turkosa vatten.

Shopping i Bridgetown

I huvudstaden Bridgetown finns det bra och prisvärd shopping. Den stora gatan heter Broad Street och här finns flera bra butiker, samt en hel radda taxfreebutiker. Här är det nämligen stort att shoppa taxfree, se bara till att ha med dig ditt pass. Andra bra shoppinggator är Swan Street, Roebuck Street och Tudor Street. I utkanten av Bridgetown ligger Pelican Village, där du kan köpa lokalt producerade varor som stråväskor, keramik och batik.

När är det bäst att åka hit?

Barbados har ett stabilt och varmt klimat året runt med en medeltemperatur på 27 grader. Vattnet är ungefär lika varmt, så här kan det badas! Minst regn kommer det oftast i mars - april. Undvik också orkansäsongen runt Karibien som pågår från juni till november. Dock råkar Barbados sällan ut för orkaner då de ligger i utkanten av orkanbältet.

Så tar du dig hit

Det går charter från Stockholm till Barbados med TUI. Flygtiden är cirka 10 timmar med mellanlandningar. Du kan välja till transfer hos charterbolaget. Om du bor på västkusten tar bussturen till hotellet från cirka 45 minuter. Om du bor på sydsidan tar transfer cirka 30 minuter till hotellet. Om du flyger reguljärt så har du ofta två stopp med mellanlandning vid någon av de större internationella flygplatserna i Europa, samt i USA, innan du kommer till Grantley Adams International Airport. Paketresor går att köpa med till exempel Afro-Caribbean Travel.

Sök och jämför flyg från Stockholm till Barbados
Sök och jämför flyg från Göteborg till Barbados
Sök och jämför flyg från Köpenhamn till Barbados

Sök och hitta hotell på Barbados