Topp 5 nöjesparker i Norden

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: Liseberg
Vill du känna pulsen stiga eller bara ha en trevlig helg med familjen? Här är våra 5 favoriter bland Nordens största nöjesparker för barn och vuxna.
Publicerad 4 maj 2018

Liseberg – den perfekta weekendresan

När Göteborg blomstrar om våren är det extra mysigt att resa till Sveriges näst största stad - och Norden största nöjespark, Liseberg! Här hittar du nyheter som Valkyria, adrenalin pumpande AtmosFear och AeroSpin, konserter på sommaren och mysiga familjeattraktioner som blomsterkarusellen och barnens paradis. Eller varför inte ta en romantisk resa i Liseberghjulet, med utsikt över hela parken och Göteborgs stad?

Tivoli – för barn och vuxna

Mysiga Tivoli i Köpenhamn från 1843 är full av upplevelser, allt från berg- och dalbanor till konserter, shower och ballett. Känn suget i magen av Vertigo (100 km / h) eller dyk in i en virtuel reality-upplevelse i Dæmonen, som tar dig genom ett kinesiskt universum med eldsprutande drakar i 77 km / h. På sommarsäsongen kan du njuta av trädgårdarna som H. C. Andersen och Walt Disney gjorde på sin tid, och i Tivolis Food Hall hittar du 16 olika restauranger och vinbarer att välja mellan. Yum!

Tusenfryd – Norges största nöjespark

Känd för karuseller som SpinSpider, Speedmonster, Spaceshot och Thundercoaster, är Tusenfryd en sommarklassiker, bara 20 minuter med bil från Oslo. Den gamla spökborgen har förvandlats till “Nightmare”, som är den första 5D-attraktionen i Europa. Familjen finner också många barnvänliga klassiker här - ta gärna med badkläder för att åka ner längs med Badefrydelven i stora gula badningar!

BonBon Land – godisvärlden på steroider

Vi minns väl alla BonBons godis från när vi var små? I Bonbon-land kan du dyka ner i en galen värld av adrenalin, godis och roligt - bara en timma från Köpenhamn. Parken har över 60 bemannade och obemannade attraktioner, allt från virtual reality till adrenalinpump i Vildsvinet och Cobratornet, samt många barnvänliga attraktioner för de minsta.

Kristiansand Dyrepark – familjemys och sommaridyll

Kristiansand är barnens stad och här hittar du aktiviteter för hela familjen: mysiga vitmålade byar och skärgården med vackra stränder, båtliv och djurparken, som år 2016 hade sitt 50-årsjubileum. Gå på en piratshow med kapten Sabeltann, besök Hakkebakkeskogen, njut av vattenparken, se över 100 olika djurarter och bo i den autentiska hamnbyn Abra Havn intill djurparken, med rum inspirerade av Sabeltann universum.


Erbjudanden - Barn & familj