Topp 5: Härliga öar i Thailand

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: iStock
I Thailands ö-paradis finns det otroligt många öar att välja mellan. Phuket är den mest kända, men du hittar också små öar med bara några få bungalows på stranden. Låter det som något för dig? Här är 5 öar som uppfyller alla våra krav för en fantastisk semester i Thailand.
Publicerad 25 oktober 2018

När det är vinter hemma är det ingenting som lockar mer än att sätta sig på flyget till Thailand och landa mitt i paradiset några timmar senare. Här har vi listat våra 5 ö-favoriter. Vi hoppas att detta kan vara till hjälp inför ditt val av vinterns höjdpunkt.

Populära Koh Chang

En av de mest populära öarna utanför Thailand östkust är Koh Chang. Trots sin populäritet är här inte i närheten så många turister som på öarna på andra sidan landet. Här hittar du det Thailand man drömmer om med gyllene sand, palmer som hänger ut över det kristallklara vattnet och de traditionella thailändska strandstolarna där du kan sitta och njuta av solnedgången med något gott att dricka i handen. Här är det ganska lugnt och avslappnat, inte något partyställe, men det är ändå ett resmål som faller de flesta i smaken – barnfamiljer, par och backpackers.
Charter och paket till Koh Chang

Nationalparken Koh Samet

Den lilla ön Koh Samet utanför kusten söder om Bangkok är ett litet hemligt paradis. Ön är en nationalpark och stora delar består av djungel. Eftersom du inte får röra träden kommer det här fortsätta att vara en väldigt grön och fin ö. Här finns det otroligt många stränder, det är inga problem att hitta en ny strand varje dag. Hotellen ligger precis vid eller på stranden, och du kan välja mellan allt från femstjärnig lyx till enklare backpacker-hotell. Resan till Koh Samet går också perfekt att kombinera med några dagar i Bangkok, gärna i slutet av resan så att du kan handla mycket.
Charter och paket till Koh Samet

Dykparadiset Koh Tao

Koh Tao ligger i Siamgolfen och är en ö som är mest känd som ett resmål för dykare. Det är inte konstigt då dykningen här är bland den bästa du kan få i Thailand. Har du inget dykcertifikat är det inga problem, här har de flesta hotellen kurser där du kan skaffa dig ett sådant. Men ön har också mycket att erbjuda för de som inte vill spendera tid under vattnet. Naturen är dramatisk och väldigt speciell, och det finns mycket att uppleva. De mest kända stränderna är Sairee Beach och Mae Hat Beach som ligger på öns västkust, och det är också här det är mest liv och rörelse med restauranger, hotell och några barer.
Charter och paket till Koh Tao

Slappar-ön Koh Kho Khao

Utanför kusten, inte så långt från Khao Lak, ligger ön Koh Kho Khao som är ett lugnt och avslappnat paradis med vackra stränder och väldigt få hotell. Hit reser du om du vill ha en avslappnad semester med fokus på sol och bad. Stranden där de flesta hotellen ligger är två mil lång och blir av naturliga skäl aldrig helt full. Vill man ha mer liv och rörelse en dag är det enkelt att ta sig till fastlandet och Khao Lak.
Hotell på Koh Kho Khao

Familjedrömmen Koh Lanta

Det är inte utan grund som Koh Lanta blivit ett av de mest populära resmålen för familjer som reser till Thailand. Stränderna här är otroligt breda och långgrunda, det är ett lugnt och avslappnat resmål – inte något för partyälskarna alltså. Vill du vara här en längre tid finns det skandinaviska skolor för barnen. Det finns också väldigt bra dykmöjligheter utanför Koh Lanta, och en annan populär aktivitet här är att delta i en thailändsk matlagningskurs.
Charter och paket till Koh Lanta

Hitta din resa till Thailand

Charter och paket till Thailand
Hotell i Thailand
Flyg till Thailand


Charter till Thailand