Publicerad 9 juli 2007

Achilleion

Det här palatset byggdes 1891 av den österrikiska drottningen Sissi och blandar alla tänkbara stilar: pompejiskt, bysantinskt och renässans. Själva palatset är i dag museum och innehåller mycket spännande möbler och konst. I den vackra trädgården finns mycket berömda skulpturer och en fantastisk utsikt. Delar av Bond-filmen “Ur dödlig synvinkel” spelades in här.
Ligger: ca 5 km söder om Korfu stad. Inträde: 4 euro. Mer info: www.corfu-casino.gr

Mirtiotissa nakenbeach

Det är egentligen förbjudet i Grekland att bada naken, men här på Mirtiotissa tolereras det ändå. Sandstranden är ungefär en kilometer lång och beskrivs i romanen “Prosperos cell” som “den kanske härligaste badstranden i världen”.
Ligger: 15 km väster om Korfu stad.
Mer info: www.geocities.com/mirtiotissabeach/

Gamla borgen

I Korfu stad dominerar den Gamla fästningen där den ligger i hamnen på ett högt berg. Den byggdes av venetianarna 1550 och har sedan dess varit med om åtskilliga belägringar och krig. Så sent som under andra världskriget förstördes delar av den under bombningar. Högst upp har du en fantastisk utsikt över hela Korfu stad. Missa inte heller klocktornet där visaren har stannat för alltid.
Ligger: Östra Korfu stad. Inträde: ca 4 euro.

Musön

Den lilla ön Pondikoníssi är den mest fotograferade platsen på Korfu. Ön kallas populärt Musön på grund av de många musformade träden som täcker den medeltida vitmålade kyrkan. En båttur ut till ön kostar cirka 3 euro från hamnen i Kanóni.
Ligger: 5 km söder om Korfu stad.

Odysseus strand

Den vackra stranden Ermónes på västra Korfu är ett måste för dig som är intresserad av historia. Många tror nämligen att det var här som hjälten Odysseus i författaren Homeros berättelse “Odyssén” spolades iland när hans skepp förliste.
Ligger: 1,5 mil väster om Korfu stad.

Shopping i Gamla stan

De gamla gatorna i Korfus Gamla stan är fyllda av hundratals småbutiker som säljer allt från smycken, keramik, krims-krams till ikoner och konsthantverk. Mest prisvärt är allt som är gjort av läder, olivträ och guld/silver. Om du gillar grekisk mat så ska du passa på att köpa kryddor och grillspett för souvlaki.
Ligger: Korfu stad.
Databas: www.terrakerkyra.gr/cgi-bin/terra/search_en.pl?search=6

Theotokosklostret

Redan på 1200-talet fanns ett kloster på klippan i det natursköna Paleokastritsa-området men de nuvarande byggnaderna är från 1700-talet. Det finns både ett museum och en kyrka att besöka. Ta på dig lämplig klädsel eftersom det här är en helig plats. Det går bussar hit flera gånger per dag från Korfu stad.
Öppet: 07-20 (siesta 13-15). Ligger: På nordvästra Korfu, ca 2 mil från Korfu stad.