Sex romantiska resor

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Vad sägs om att ge bort en resa i kärlekens tecken lagom till Alla Hjärtans Dag? Resan kan ni göra senare i vår när solen börjar värma upp kontinenten eller när sparkontot återhämtat sig från jul- och nyårslovet.
Publicerad 29 januari 2015

Oavsett om du är en riktig romantiker eller mest tycker att Alla Hjärtans Dag är ett kommersiellt jippo – att resa bort med den du älskar är aldrig fel. Det kryllar av romantiska paket för den bekväma resenären, annars kan du paketera din alldeles egna kärleksresa. Att planera tillsammans kan även vara en mysig uppvärmning! Här tipsar vi om sex platser som får hjärtat att bulta lite extra.

1. Paris – en glass i skymningen

Även om det låter klyschigt så är Paris verkligen romantikens hemstad. Promenera mot bron Point Saint-Louis, mellan öarna Ile de la Cité och Ile Saint-Louis. Detta är bästa platsen att uppleva den magiska “L´heure bleue”, den blå timmen när dagen sakta men säkert blir kväll. Strax intill finns Berthillon – butiken som säljer stadens, och kanske världens, bästa glass. Njut den på bron med underbar utsikt över staden.
Boka din resa till Paris här.

2. New York – storstadsromans på höga höjder

Ge bort ett romantiskt storstadsäventyr i huvudstädernas huvudstad. Den ultimata överraskningen kanske är ett frieri på toppen av Empire State building? Många ansöker om att få vigas i den populära skyskraparn och 14 utvalda par gifter sig på 80:de våningen varje år.
Boka din resa till New York här.

3. St. Petersburg – vackra, vita nätter

“De vita nätterna” kan upplevas mellan maj och augusti då solen knappt går ner i St. Petersburg, staden som även kallas Rysslands Venedig. Under sommaren är det ett stort skådespel när stadens vackert utsmyckade och upplysta broar öppnar för båttrafiken mellan klockan 1.45 och 5.45 på natten. Tiderna varierar från bro till bro, skåda gärna det hela på en romantisk båttur i kanalen.
Boka din resa till St. Petersburg här.

4. Maldiverna – lyxa bland kritvita stränder och turkost hav

För den som vill njuta av exotisk lyx och strandliv är Maldiverna ett paradis. Boka en bungalow som står på pelar ute i havet och vakna till Indiska Oceanens vågskvalp varje morgon. Maldiverna är ett populärt bröllopsresmål och perfekt för kärlekspar som vill strosa på kritvita sandstränder hand i hand.
Boka din resa till Maldiverna här.

5. Verona – besök Julias balkong

Verona ligger i norra Italien, endast en timmes tågresa från Venedig. Detta är Romeo och Julias hemstad – två ikoner för romantik och kärlek. Även om berättelsen slutar tragiskt är Verona en romantisk stad. Den som vill kan besöka den berömda balkongen och skriva en kärlekshälsning på väggen intill. I stadens mysiga centrum finns fortfarande spår av romersk arkitektur och på sommaren spelas opera- och teaterföreställningar på Arena di Verona, en av Italiens största amfiteater.
Boka din resa till Verona här.

6. Kroatien – hyr en segelbåt

Hyr ett eget flytande hotell och segla i Kroatien vackra skärgård. Ta med besättning och skeppare på resan, luta er tillbaka och ankra där ni själva vill. Välj mellan nära 1200 öar, vackra, orörda naturhamnar eller moderna marinor med alla faciliteter. Njut av lata dagar på däck eller gör utflykter på land.
Boka din resa till Kroatien här.


Flyg till de romantiska städerna


4-stjärniga hotell i romantikens städer