Charterhotellen med barnklubb

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Foto: TUI
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Nazar
Ska du ge dig ut på äventyr med småttingarna? Glöm tråkiga hotell och satsa hellre på hotell som roar allt från små knoddar till petiga tonåringar. För helt ärligt, det gamla talesättet "glada barn ger glada föräldrar" stämmer ! Här talar vi simskolor, skattjakter, piratfester, talangjakter och ungdomsklubbar, säg vad som inte finns... Vi har talat med de stora researrangörerna för att reda ut vad som gäller när det kommer till deras barnklubbar.
Publicerad 8 maj 2024

Det finns många hotellkoncept som är anpassade särskilt för dig som reser med barn- vattenland, lekplatser och barnanpassade menyer. De Skandinaviska barnklubbarna står ofta högt upp på familjens önskelista. Åker du under skolloven eller i juli så gäller det att vara ute i god tid, koncepthotellen är populära och blir snabbt fullbokade.

Så mycket mer än bara Bamse

TUI's semesterparadis kallas TUI Blue for Families. Här är det som att varje ålder har sin egen VIP-sektion. För de minsta (upp till 3 år) finns Baby Club, där även blöjbyten kan vara episka äventyr. För 3-12-åringar är det TUI Kids Club där lek och bus är kung. När tonåringarna inte är upptagna med att rulla med ögonen åt sina föräldrar finns “The Hangout” (12-15-år) där de kan umgås med likasinnade (utan nyfikna föräldrar).

På alla TUI Blue hotell finns även en eller flera stora pooler, flera restauranger, juicebarer, gratis barnklubbar, kvällsunderhållning och träningskoncept för alla. Här är det inte bara barnen som har roligt, även vuxna kan skaka loss på träningsklasserna. Det är som att vara på ett bootcamp fast med poolhäng och drinkar efteråt!

Det bästa av allt? Frågar du de mindre barnen blir nog svaret Bamseklubben, ett eget litet paradis där de kan träffa sina favoritkaraktärer och leka tills solen går ner. Du hittar Bamseklubben på alla TUI Blue Village och utvalda Blue Star-hotell. Bamseklubben väökomnar barn mellan 3-6 år. Låter det här som något för er så sök på destinationer som Antalya- och Marmaris-kusten, Bulgarien, Cypern, Gran Canaria, Lanzarote, Kos, Kreta, Mallorca och Thailand.
Se alla charterresor med TUI

Vi är bästa vänner & vi bor i solens land…

… så sjunger Lollo & Bernie i låten som varje förälder garanterat kommer att lära sig under semestern. Denna giraff och björn bor på alla Ving´s Sunwing Family Resort. Mys med dom vid poolen, i restaurangerna, på Lollo & Bernies Mini Disco och i Lollo & Bernie-klubben.
Vidare kan du ge dina barn (3-7 år) tillfälle att känna sig som riktiga rockstjärnor med Lollo & Bernies Mini Stars. Om äventyrsspel lockar så kan de jaga skatter och uppleva spänning, givetvis med Lollo & Bernie vid sin sida. Det är som att vara med i en egen, liten Indiana Jones-film – fast utan de farliga fällorna! För små vattenälskare finns det massor att göra, från vattenaktiviteter till barnshower och Lollo & Bernie's After Beach. Risken är att de aldrig kommer vilja lämna poolen. På en del Sunwing erbjuds simskolor för alla barn som vill lära sig att simma.

Slutligen kommer vi till de svårflörtade, de äldre barnen och tonåringarna. Som tur är finns det massor av kul grejer även för denna målgrupp, från Teen Lounge till Teen Idol, Play Station, Creative Time. Härvälkomnas barn mellan 8 och 11 år (8 till 15 år på skollov). Givetvis kan barnen även spela tennis, minigolf, fotboll eller till och med ta en crawlkurs. Nästan som att ha en egen olympisk by fast med lite mer skratt och kul!

De tre Sunwing Family-hotellen med högst kundbetyg finns i Arguineguin på Gran Canaria, Sunwing Alcudia på Mallorca och Sunwing Kalithea Beach på Rhodos. Andra destinationer med Lollo & Bernie är Side i Turkiet, Kreta, Teneriffa, Cypern och Thailand. Givetvis finns det gott om möjlighet till aktiviteter för vuxna eller tillsammans med familjen.
Se alla charterresor med Ving

Coola gudinnor och lurviga minotaurer

Apollos familjehotell heter Apollo Mondo Family. Här händer det grejer som får en cirkus att verka tråkig, från matlagningskurser av lokala rätter till skattjakter och på kvällarna ligger fokus givetvis på dansgolvet.

Och nu till stjärnorna i showen som heter Polly & Mino. Polly är som en kombination av Tinkerbell och en energidryck, lite som en virvelvind av bus och magi! Mino å andra sidan är som en lurvig cool sidekick med ett hjärta av guld. Tillsammans dyker de upp precis överallt – vid poolen, i barnklubben, och ibland hoppar de fram ur buskarna för att överraska någon!

Mondo Family-hotellen är Apollos kronjuveler för familjer. Förutom Polly & Mino's sällskap kan de som vill bli havets mästare pröva på simskola. De som behöver bränna mer energi kan pröva på gratis gruppträning för att sen njuta av god mat eller fika på Mondo Food & Beverage eller Mondo Café.

Den som vill ta semestern ytterligare en nivå rekommenderas att titta på Apollo Mondo Selected Hotels. Konceptet riktar sig till familjer och par som inte nöjer sig med annat än det bästa gällande läge, standard och utbud. Här snackar vi morgonyoga som får dig att känna dig som en bättre version av dig själv, busa och lek med Polly & Mino i deras lekrum eller simskola.

Sist men inte minst, glöm inte Playitas arrangörens sport- och aktivitetshotell. Där hittar även de mest aktiva familjerna sitt paradis! Med Apollos simhall och Club Polly & Mino för de yngre barnen samt barnsportakademin för de lite äldre kan alla gäster fylla hela dagarna.

Apollo Mondo Family-hotellen hittar du på Maspalomas på Gran Canaria, Mythos Beach på Rhodos, Fig Tree Bay på Cypern, Alanya, Kreta, Zakynthos, Kroatien, Albanien och Förenade Arabemiraten.
Se alla charterresor med Apollo

Vattenäventyr med pirater

Arrangören Nazar välkomnar alla att stiga på deras äventyrsfartyg till semesterlandet Pegasos World, Pegosos Resort och Pegasos Royal i Turkiet eller på Filerimos Village & Hotel på Rhodos, Grekland. Det är som att resa till en tropisk ö, fast med mer pooler, wipe out banor på vattnet men färre kokosnötter på land.

Dessa hotell har fokus på piratfester och dansskola på stranden. För de yngre gästerna är det ingen mindre än piraten Captain Nemo som står för underhållningen där han bjuder in till sin piratklubb. Skattjakter är vardagsmat och dansskola och simskola lockar alla unga pirater. På vissa anläggningar kan du till och med stöta på kaptenen under minidiscot.

Det är inte bara piratpartaj för de små, tonåringar mellan 12 och 16 år har sina egna äventyr att utforska. Här är det mer fokus på att sporta, chilla och få den perfekta solbrännan. Ledarna från våra egna breddgrader så kan man vara säker på att hänga med på alla skämt om väder och köttbullar!

Den ultimata överraskningen kan vara att boka in Captain Nemo himself till hotellrummet för att bjuda på en stund full av skratt och skoj. Vem visste att pirater var så bra på att överraska?

Se alla charterresor med Nazar


Tips för den kräsne resenären

Hitta din barnvänliga resa på Reseguiden

Alla charterresor till solen
Alla charterresor med all inclusive
Alla charterresor med barnvänliga hotell