Cayo Levisa – Karibiens oupptäckta pärla

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Bild: Jenny Karlsson
Foto: ellinor, medlem sedan 2007
Det låter som en kliché, men Cayo Levisa är så vackert att det gör ont. Palmerna pryder den kritvita sanden och havet är den närmaste grannen. Här finns ingen stress och inga måsten – det är bara stranden, havet och du.
Publicerad 12 februari 2009

Bara en halvtimma utanför Kubas nordvästra kust hittar du den lilla paradisön Cayo Levisa. Här går livet i slow-motion och vågorna sveper in över den kritvita stranden.

Möt lugnet

Att vakna i en bungalow bara några meter från havet och gå en morgonpromenad i vattenbrynet längs en härlig strand låter som en dröm. På Cayo Levisa blir drömmen sann, här finns det verkligen chans att varva ner.

Utflykterna till det närbelägna korallrevet är ett roligt alternativ om du tröttnar på att slappa – annars finns det faktiskt inte så mycket att göra – det är bara att sjunka in i bokens värld, jobba på brännan eller se molnen passera på himlen.

Tack vare att öns hotell endast har ett trettiotal bungalows är det ingen trängsel. Längs den tre kilometer långa stranden har du alla möjligheter att verkligen hitta din egen vrå, men om du hellre vill mingla brukar det samlas en del soldyrkare kring huvudbyggnadens strandbar.

Fakta Cayo Levisa

Bo: Hotel Cayo Levisa är det enda hotellet på ön och de erbjuder bungalows av två slag.
Äta: Den enda möjligheten att köpa mat är på någon av hotellets två restauranger. De har även en liten butik där du bland annat kan köpa chips och läsk, men det är ganska dyrt.
Att göra: Sol, bad och utflykter till korallrevet.
Ta dig dit: Båten avgår från Palma Rubia. Resan tar cirka 30-40 minuter och det finns två avgångar dagligen, klockan 10 och 18. Att ta sig från Havanna till Palma Rubia tar cirka tre timmar och från Viñalesdalendalen knappt en timma.
Valuta: På Kuba använder turister valutan CUC, kubanska konvertibla pesos.
Tips! Hotellet är det enda som finns på ön så ta med sådant du kan behöva!


Hitta flyg till Kuba