7 prylar för resenörden

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Älskar du att resa? Då har vi hittat några reseprylar som du borde kolla upp innan din nästa resa.
Publicerad 20 oktober 2017

Spectacles från SnapChat

SnapChat har nu släppt Spectacles solglasögon som låter dig spela in 10 sekunders videoklipp så som du ser världen. De är coola att titta på, skyddar dig från solen och filmar alla ögonblick du upplever som sett från dina egna ögon. Snaparna synkroniseras med Snapchat Memories och kan skickas till din egen mobil utan att du behöver använda dina händer. Glasögonen kommer i svart, korall och turkos. Fodralet fungerar också som ett bärbart batteri som kan ladda glasögonen. Årets roligaste resepryl!

Drone och GoPro

Om du älskar att dokumentera nya platser på foto och filmer, kommer du ha kul med en drone och en GoPro. Dronerna låter dig filma från luftperspektiv, medan GoPro låter dig filma allt du ser under och över vatten med en cool fisheyeffekt. Vad sägs om att göra en video av resan?

Luggage Tracker

Undrar du om ditt bagage kommer upp? Med Luggage Tracker kan du alltid kontrollera var i världen ditt bagage är. Anslut den till din mobil och placera sedan enheten i din resväska. På så sätt behöver du inte oroa dig för att din resväska kommer försvinna. Kan köpas på eBay.

Läsplatta

Resor innebär långa flygningar, väntetid, kaféliv och avkoppling på stranden. För att resa lättare, byt ut böckerna med en liten och lätt Kindle - en läsplatta som är utformad speciellt för bokälskare. Här är ljuset på skärmen anpassat för att få det att kännas mer som en bok och du kan ladda ner alla böcker du vill ha - snabbt och enkelt. Även Adlibris har en läsplatta, Letto Frontlight 2, som är perfekt att fylla med böcker och ta med på resan.

Bärbar laddare

Om du är på en rundresa kan det vara särskilt användbart att få extra ström när batteriet i telefonen eller högtalaren tar slut på bussen eller stranden. Köp med ett par bärbara laddare som du laddar upp i förväg, så att de är redo att användas när det behövs.

Adapter

Självklart för vissa, men inte för alla. Att köpa en adapter som låter dig använda alla eluttag runt om i världen kommer att spara mycket tid och irritation. Kom ihåg att alltid packa det i handväskan om du reser långt, så du kan använda den på flygplatser när du är i transit.

Bagagevåg

Det är tråkigt att betala övervikt. Var noga med att hålla dig under viktgränsen med en liten och lätt bagagevåg som du kan ta med på resan.


Erbjudanden på resor världen runt