Publicerad 14 maj 2019

1. The endless summer

Dokumentären följer två surfare i jakt efter en evig sommar. De reser världen runt under sommarsäsongen på jakt efter den perfekta vågen och de möter både lokala och färgrika människor på vägen. Följ med till Australien, Nya Zeeland, Hawaii, Californien, Tahiti, Sydafrika, Ghana, Nigeria och Senegal.

2. Lost in translation

Två ensamma själar finner tröst i varandra mitt i den kaotiska storstaden Tokyo. Följ med på en resa under speciella villkor i Tokyos vimlande storstadsbrus med neonljus, karaokebarer, japansk mat och en helt annan kultur.

3. Before Sunrise

En tågresa för samman en ung man och kvinna, de tillbringar ett dygn tillsammans medan de utforskar Wien. Samtidigt förälskar de sig i varandra. Filmen visar vilka spännande möten och vackra upplevelser interrail kan bidra med.

4. Tracks

Filmen bygger på en sann historia om en kvinna som lämnar stadslivet och bestämmer sig för att gå 274 mil ensam genom den australiensiska öknen med fyra kameler och en hund. Berättar inte bara om en vanlig utan även en livsomvandlande resa.

5. Hector and the Search For Happiness

Med en bra dos av humor får vi tillsammans med psyologen Hector följa med på en resa ut i världen för att finna ut vad som gör människor lyckliga så att han lättare kan hjälpa hans klienter. Han möter många olika kultuer och definationer vad lycka är. Hector lär sig också mycket om sig själv och livet.

6. Life in a Day

Vad sker när National Geographic ber hela världen att sända dem en film av “en dag på jorden?” Jo, du får 80 000 inspelningar och 4500 timmar med film från 192 länder. Alla filmerna är inspelade samma dag: 24 juli 2010 och med hjälp av allt material har man satt samman en magisk dokumentär om livet på jorden.

7. The Notebook

Romantikern Nicolas Sparks har skrivit många böcker som blivit filmatiserade och filmade i staterna på USAs sydöstrakust som blandannat “The notebook” och “dear john” i South Carolina. “The last song” i Georgia, samt “Safe Haven” och “A walk to remember” i North Carolina. Blandningen av romantik, vacker natur och karaktärsrika byar har fått många att drömma sig dit.

8. Into the wild

Denna klassikern visar hur livet för en toppstudent och atlet Christopher McCandless ändras. Han lämnar bort alla sina ägodelar, ger sparpengarna till välgörenhet och beger sig på en resa mot Alaska för att bosätta sig i vildmarken. En film om frihet, natur och äventyrslust.

9. Ps, I love you

En ung änka upptäcker att hennes avlidna make har lämnat 10 meddelanden för att hjälpa henne genom förlusten och i början av ett nytt liv utan honom. Breven tar henne på en resa och hon beger sig till Irland, där de träffades första gången. Hon förälskar sig i Irland, dess gröna landskap och livliga pubar.

10. The beach

Denna film är en skildring av några backpackers första möte med Bangkok, för att inte tala om mötet med ett dolt paradis i Thailands ö-värld. Filmen innehåller fantastisk natur till mörkare scener. Inspelningsplatser är bland annat västkustens Phi Phi Islands och Krabi.

Få tips & inspiration till din resa
Jämför och boka flyg, hotell och paketresor hos oss