6 tips för en billigare resa

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Det finns en rad knep för dig som vill hitta en billigare resa – vi delar med oss av 6 plånboksvänliga tips.
Publicerad 16 januari 2019

Vill du åka på semester till ett lågt pris? Strunta i loven, boka en sista minuten eller testa ett annorlunda resmål. Här är 6 bra tips som kan rädda semestern och få plånboken att le igen.

1. Res när ingen annan gör det

Har du möjlighet reser du när ingen annan gör det. Undvik skollov och storhelger. De bästa priserna hittar du oftast veckorna före och efter sommarloven. Andra perioder då det kan vara billigt är innan jul och andra halvan av januari. Att lägga avresan på julafton, nyårsafton och midsommarafton brukar också ge en bra inbesparing.

2. Jämför alternativen

Jämför, jämför och jämför igen – det är ett mantra som garanterat hjälper dig att pressa priserna rejält. Se till att kolla upp olika avresedatum, destinationer, bolag och reslängd. Det lättaste sättet att göra detta är med hjälp av en jämförelsetjänst. Genom att filtrera på lägsta pris kan du även få upp ögonen för resmål du inte tänkt på tidigare.
Jämför alla resor här

3. Köp bara en flygstol

Många sista minuten-priser från charterbolagen är i själva verket bara en flygbiljett, men priserna är ofta väldigt bra jämfört med reguljärflyg. Se till att lägga vantarna på ett riktigt billigt flyg och kombinera med eget boende. Detta ger också större valfrihet.
Hitta din flygbiljett här

4. Res från en annan flygplats

Kan du tänka dig att flyga från en annan flygplats än din närmaste? Att söka resor från andra orter kan bli riktigt lönsamt och det är inte alltid det känns så jobbigt med någon extra timme i bilen, eller en inrikes tågresa.

5. Strunta i trendresmålen

Det är ofta hög efterfrågan på de populära resmålen, vilket kan ge dyrare biljetter just dit. Våga välja bort det alla snackar om i år – satsa på något annat istället och du har god chans att få pengar över till andra aktiviteter.
Hitta inspiration om resmål här

6. Våga vänta …

Om du inte är begränsad till en viss vecka eller dag för avresa kan det verkligen löna sig att ha lite (eller ganska mycket) is i magen och boka en sista minuten. De riktiga klippen gör du ofta väldigt nära inpå avresedagen. Se till att ligga i startgroparna med passet redo och väskan packad! Tänk på att detta kan vara svårt ifall ni är ett stort sällskap som reser tillsammans. Om du tänkt besöka till exempel Thailand eller Gran Canaria runt jul är det sällan det går få tag i bra sista minuten-resor, då lönar det sig oftast att istället boka i god tid.

Tänk på! Kolla upp visumkrav

Innan du bokar, kolla så att inte det är visumtvång för inresa i landet. För de flesta charterdestinationerna går det att lösa vid ankomst om du är svensk medborgare, men vissa visum måste lösas i förhand.

Hitta din resa till bästa pris på Reseguiden:

Jämför alla flygbiljetter
Jämför hotellpriser
Sista minuten


Sista minuten med hotellSista minuten endast flyg


Erbjudanden Sol och Bad