Publicerad 3 februari 2020

1. Rottnest Island - ön utan biltrafik

Utanför Fremantle hittar du paradisön Rottnest Island. Ön har ingen biltrafik vilket gör att den lämpar sig utmärkt för cykelutflykter. Stanna till på valfri strand för bad.

2. Skön atmosfär i Fremantle

Käka Fish n’ Chips i hamnen, besök den stora marknaden eller drick en kaffe på gatan med de många caféerna – The Cappucino Strip. I Fremantle, eller Freo som ortsbefolkningen säger, finns även många roliga småbutiker med alltifrån kläder och skor till Fair Trade- och ekoprodukter.

3. En dag på stranden

Att hitta bra stränder utanför Perth är ingen konst då hela kusten i princip består av sand. Scarborough Beach och grannen Trigg är populära bland surfare då vågorna är lite vassare. Cottesloe Beach är den lugnare varianten, mer lämpad för barnfamiljer och de som ogillar höga vågor.

4. Djurliv i Caversham Wildlife Park

Utanför Perth hittar du Caversham Wildlife Park där du kan träffa på spännande australiensiska djur. Djuren går friare i stora inhägnader och det känns mycket trevligare än på ett vanligt zoo. Hit åker man för att kika närmare på bland annat kängurus.

5. Kings Park - med utsikt över stan

Från parken har du utmärkt utsikt över hela staden och det är värt ett besök både dag- som kvällstid. Ta med picnkick och glöm inte kameran! På kvällen beundrar du stadens ljus och under dagen njuter du av solen och utsikten över Swan River.

Planera din resa till Australien på Reseguiden

Sök flyg till Perth
Alla flyg till Australien
Läs mer tips & guider om Australien