4 cykelvänliga weekendstäder

Maria
Reseguiden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 22 september markeras Bilfria dagen världen över. Inför höstens weekend tipsar vi om fyra storstäder i Europa kända för god tillgänglighet på cykel. Hyr en cykel och trampa runt i din egen takt eller ta en guidad cykelturer och upptäck stadens sevärdheter och dolda pärlor med hjälp av en guide. Motion och minskat koldioxidavtryck får du på köpet.
Publicerad 27 maj 2024

Amsterdam – Europas cykelhuvudstad

Hyr en cykel på ett av stadens många uthyrningsställen och rulla genom gröna och röda distrikt. I Amsterdam finns nästan lika många människor som cyklar, så du kommer inte vara ensam om att uppleva staden från sadeln. Men kom ihåg att låsa din cykel då det även är gott om cykeltjuvar.


Weekendresor till Amsterdam


Barcelona – mest cykelvänligt i SpanienGör som många andra turister i Barcelona och sätt dig på sadeln. Upptäck staden i din egen takt eller signa upp dig på någon av stadens olika cykelturer med guide. Sevärdheter och unik arkitektur kommer att se till så att du inte blir uttråkad.


Weekendresor till Barcelona


Berlin – eko rekoDen tyska huvudstaden blir allt mer miljömedveten. Du hittar många goda cykelrutter och en rad hotell som satsar ekologiskt. Glid fram på din cykel längs hippa loppisar och konstnärlig street art. Guidade cykelturer finns med mängder av olika teman och specialintressen. Du kan också välja mellan “vanlig” cykel, fat tire och elcykel.


Weekendresor till Berlin


Köpenhamn – där bilarna tar hänsynAtt bilister och cyklister inte kommer överens med varandra är ett välkänt fenomen, men i Köpenhamn har de både hittat ett sätt att färdas tillsammans utan konflikter. Något annat hade varit jobbigt eftersom 50 procent av köpenhamnsborna väljer cykeln som transportmedel.


Weekendresor till Köpenhamn


Planera din resa på Reseguiden

Jämför alla weekendresor
Sök flygresor
Läs mer tips & guider