Maddej1980s blogg

Torsdag 28 Februari 2019 - Sri Lanka
Resealbum: Sri Lanka 2019

Vår resa till Sri Lanka

Hej
Vår familj består av mamma Madde, pappa Håkan och barnen Mio (12 år), Meja (9 år) och Charlie (2 år).

Vårt största gemensamma intresse är att resa!

Nu har vi kommit hem och kommit in i Svenska vanor igen efter vår 17 dagar långa resa i Sri Lanka. Det bästa med att komma hem har varit maten! Sri Lankesisk mat är ingen höjdare. Några av dagarna levde vi på bananer, kex och ris!
Men denna fantastiska resa kommer vi leva på länge: Magiska Tea Heights, så vackert att man inte riktigt kunde fatta det. Ägaren Thelina och de två killarna som hela tiden passade upp oss. Mio lärde Bennett (en av de här killarna) att spela UNO och på kvällarna när Charlie tyckte han var klar med middagen tog Thelina med honom ut och kollade på stjärnorna och månen. Vi fick också en rundtur på teplantagen och i kryddträdgården och sista kvällen åkte vi tuktuk till en utsiktsplats och njöt av solnedgången. Vi hade tänkt åka in till Kandy 1 dag men vi trivdes så bra att vi stannade på Tea Heights i stället de 2 dagarna vi var där.

Charlie (och vi) älskade de egenodlade bananerna här.Charlie och Bennett efter frukost.Från Kandy körde vi slingriga små vägar till Ella (ca 5,5 timmar i bil). Vi har nog aldrig varit så glada att äta en pizza som när vi plötsligt körde förbi ett PizzaHut i Nuawara Eliya på vägen och bad med det samma vår chaufför att stanna!När vi kom till Ella så hade aporna sin ”highway” genom vårt hotell som de använde på em när de skulle upp till regnskogen i bergen. Ett eget vattenfall hade vi också.Vandringen upp till Little Adams Peak var en lagom utmaning och vilken utsikt sen!


Vi tog en djungelpromenad till Nine Arches Bridge också som låg i närheten av Little Adams Peak. Stigen genom regnskogen för att komma fram till den berömda bron var så häftig (vi gick och gick och gick och efter ca 30 min var vi framme). Ormbunkar stora som träd!!
I Udawalawe mötte vi elefanterna och jeepfärden kommer vi inte att glömma i första taget (ingen säkerhet över huvud taget här utan det var störst kör först).Vi bodde på häftiga Kottawatta i lyxtält och på frukostarna kom alla ekorrar ner och ville bli matade. Charlie var helt upptagen med att jaga ankorna (mycket nej, nej,nej till honom från vår sida här). Vi upplevde också den värsta åsk och regn skuren på mycket länge.På vägen ner till Mirissa stannade vi till och badade några timmar i Hiriketiya. Här kommer jag att lägga några nätter om jag någonsin kommer tillbaka till Sri Lanka. Så kul vi hade i de stora vågorna och det varma vattnet. Charlie vägrade först att bada men vi tvingade bokstavligt talat i honom och sedan vägrade han att gå upp.
Väl framme på Morning Star i Mirissa möttes vi av alla aporna.

Otroligt mysigt hotell med en härlig pool och bästa frukosten ever.
På dagarna badade vi med de stora sköldpaddorna på den lilla stranden och på kvällarna åt vi mat på den stora stranden. Efter middagen var det tuktuk till mataffären för att köpa glass som vi tog med oss hem och åt. Detta blev en vana här nere (Charlie sa: middag, tuktuk, glass varenda kväll).


Detta var våra starkaste minnen från resan, men det stora hotellet vi bodde på i slutet av resan (Riu i Ahungalla) var jätte fint och gillades av barnen (och Håkan för där spelades beachvolleyboll).

Om man skulle sola lite fick man helt enkelt göra det i poolen för det var alldeles för varmt i vanliga solstolar.

Vårt allra sista stopp innan hemresan var utanför Negombo. Jag och Meja hade en mysig kväll i civilisationen där man till och med kunde betala med kort!!!
Morgonen vi skulle till flygplatsen började sådär i och med att de på boendet hade glömt att boka taxi till oss till flygplatsen. Sonen till ägaren fick köra oss och vi checkade in våra väskor 10 minuter innan incheckningen stängde. Lite svettigt måste jag säga!

Nu har vi varit hemma i Sverige i en vecka men längtar redan tillbaka till värmen, underbara människor och fantastisk natur.
Dela med andra:    

Kommentarer
Anncamilla säger till Maddej1980:
Åh vad synd 😔 skrev ett jätte långt meddelande 😔
Ska göra om det 😊👍🏻
Postat 2019-03-20 19:15  Anmäl
Maddej1980 säger till Anncamilla:
Nej, jag har inte fått något. Du får prova igen 🙂
Postat 2019-03-20 19:14  Anmäl
Anncamilla säger:
Fick du mitt meddelande 🤔 ser inte det 😔
Postat 2019-03-20 17:06  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet