Familjenforssells blogg

Torsdag 3 Januari 2019 - Kuala Lumpur
Dag 11-15
Kuala Lampur
Ytterligare en resdag. Planet från Saigon till KL skulle gå 10.35 så blev en tidig morgon för oss hihi. Allt gick smärtfritt förutom att Billy bokat två gånger . Väl framme tog vi snabbtåg in till city,där vi tog taxi till hotellet. En glad taxichaufför som kunde bra engelska. Berätta mycket om landet t.ex att det är muslimskt men väldigt fritt typ som vår kristendom. Han erbjöd oss även att kunna köra oss för 1400kr till gränsen som vi måste upp till på söndag då vi skall vidare till lilla ön Ko lipe. När vi väl kom fram till vårt lyxhotell Mandarin orientalhttps://www.mandarinoriental.com/kuala-lumpur/petronas-towers/luxury-spa
upptäckte vi att det blivit något fel vi fick ett tvåmannarum fast vi bokat till tre . Billy fixa skulle bli lite dyrare typ 1500kr för tre nätter men då fick vi en minisvit med två rum . Så även här kan man luras det skulle kosta 1700kr/natt . Efter lite tjafsande kom vi till slut med ett rimligt förslag fick en natt fri. Dyr vistelse men lyxig . Kostar att ligga på topp.
Förutom det har vi haft fantastiska dagar i KL . Den 4/1 var det min 50Årsdag som Firades med buller o bong . Frukost på sängen med fina presenter och sång från min man och son. Tog det lugnt par timmar vid polen gick ner till stan och åt en god lunch på en rockbar. Hann även med en liten tur på marknaden . Billy och James var i stor behov av lite nya tröjor.
Vi hade bokat av rekommendationer från TripAdvisor Fuego skybarhttp://www.troikaskydining.com/fuego/ väldigt bra restaurang Argentinsk. Inte allt för dyr ,mycket trevlig personal och fantastisk utsikt. När vi åt kunde musiken varit lite lägre men de spela bra musik så det var helt okej . Proppmätta efter drinkar,trerätters och en Irish coffee (ta inte den var inte bra) så promenera vi till en skybar som jag ville avsluta kvällen med . När vi väl kom dit fick James inte komma in då han hade shorts på sig. Okej tänkte jag vi får ta den imorgon ,men det vi då upptäckte var att den låg precis sidan om vårt hotel haha som det kan bli . James upp och byta till jeans och jag fick min drink på skybar https://marinis57.com väl värt ett besök. Kanske inte Billys typ av musik men så nice utsikt. Det var en bra 50 årsdag.
Dagen efter tog vi ett beslut att bara göra som dagen som den kom. Fint väder så blev lite poolhäng åt på ytterligare en fantastisk rooftop restaurang https://cielokl.com/ en fisk och skaldjurs restaurang . Jag tog en spagetti som var helt fantastiska smaker av fisk och skaldjur.
Promenad och avsluta med lite shopping på chinatowns marknad http://www.visitkl.gov.my/visitklv2/index.php?r=column/cthree&id=112&place_id=970
Vi kanske inte har gjort så mycket sightseeing i KL men har njutit desto mer.
Vi ringde faktiskt upp vår taxichaufför som nu kör oss till gränsen. Det skulle ta ca 6 1/2 timme och det gjorde det med till kuala Perlis . Vi måste först ta båten till Langkawi först sen ta nästa båt till Ko lipe ,problemet var att sista båten till Ko lipe går 14.30 så tänk på det.
Det var bara att ta en övernattning i Langkawi . Vi hitta ett billigt hotell för 300kr https://www.google.se/travel/hotels/Langkawi%20Baron .
Ingen lyx men finns ac, pool och frukost. Så kan det bli. Vi gick och åt på enkoreansk restaurang haroo plus väldigt god mat.
Torsdag 3 Januari 2019 - Ho Chi Minh
Dag 6-10
Saigon
Då har vi 4 nätter att tillbringa i Vietnam Ho chi minh staden eller som befolkningen själv säger Saigon.
Första natten tillbringa vi på ett billigt hotell par meter från det hotell som skulle tillbringa de tre nätterna på .Sedon ......
Vi kom på kvällen och det var precis som jag läst . Har aldrig sett så många mopeder och allt tutande , i Saigon bor där 13 miljoner människor och 7 miljoner mopeder. Köper de bil får de skatta 200%.
Vi blev positivt överraskade att hotellet var så fint för 300kr natten . Okej blev inte mycket sovande för all trafiken och där var inga ljudisolerade fönster.
Dag två tog vi en frukost på stan,om ni kommer hit glöm inte smaka deras fantastiska smoothie helt gudomliga. Vi checka in i vår lyxlägenhet två sovrum med två toaletter,kök och vardagsrum ,skönt med lite space. Här är ett jättefint gym,yoga och pool med bastu. Vi utforska dagen med lite shopping på marknader b.la
och bastu. Nyår fira vid på sky360 fin utsikt på 24 våningen med fine dining ostron, hummercappaccio ,gåslever ,oxfilé och chokladdessert . Allt var bra lite för mycket discomusik för mig och Billy . Men blev en lyckad kväll med ett fint fyrverkeri.
Nästa dag tog vi en brunch på stan saigon special väldigt bra mat. Krigsmuseet var en bra lagom sevärdhet.
Det fick bli ett gympass och än en gång tack vare fb såg vi att vänner till oss var här. Bestämde att ta en middag med dem . Vi tog det stället som de varit på nyårsafton ,kan säga . Det blev ingen besvikelse . Lika trevlig mat som sällskap. Vi runda av kvällen med en kaffe och dessert.
Nästa dag blev en tur till tunnlarna . Lång dag men häftigt att få en bild på kriget och känslan att krypa i tunnlarna som var 60 m höga.
Möra och hungriga tog vi en middag med Eva o Magnus även ikväll på Saigon club ( ta andra våningen ,tredje är det mycket mer liv på ) en väldigt trevlig kväll med gott sällskap och väldigt god mat.
Nästa dag blir det flyg till Malaysia.
Söndag 2 December 2018 - Malmö
1 advent och regnet öser ner i Malmö
Söndag 25 November 2018 - Malmö
Hej
Om en månad reser vår familj till Thailand,Vietnamn och Malaysia-
Jag har aldrig varit där så hoppas att få många tips på bra ständer,platser och hotell och givetvis bra restauranger.
Det skall bli kul att skriva om mina platser som jag hoppas kommer att kunna förgylla er resa.// Janet