Fambos blogg

Torsdag 22 December 2016 - Solna
Tanken med detta album är att samla information runt vår resa på ett smidigt sätt. Alltså kommer fokus att vara på praktiska saker, som till exempel pris, hur och vart vi bokat samt omdöme om aktiviteten. Att ha som "uppslagsbok" inför nästa resa, eller som inspiration till någon som vill göra en liknande resa.

Trevlig resa! Imorgon bär det av! :-)
Söndag 22 December 2013
Efter utcheckning från hotellet i Kissimmee tog vi oss en bit västerut på Interstate 4 (I-4), innan vi på småvägar letades oss fram till kusten. Vi försökte hålla oss så nära kusten vi kunde och åkte från Bayonet Point till St. Petersburg.

Lunch åt vi i Tarpon Springs, som är mest känd som ett grekiskt centrum. En del grekiska inslag såg vi, men någon grekisk restaurang lyckades vi inte hitta förrän vi redan ätit lunch, jättegoda mackor med olika fyllning. Lunchen avslutades med mäktig chokladkaka och en första (men inte sista) Key lime pie, jättegott! Vi tog även en bilsväng ut efter havet/kanalerna intill stan och spanade på vräkiga hus och båtar, snacka om lyx i överflöd! I stan finns även ett trevligt hamnområde, Sponge Docks, där det säljs tvättsvampar upplockade i vattnet utanför.

När vi checkat in på hotellet i St. Petersburg tog vi oss ut till stränderna utanför, vet inte riktigt vilken vi hittade, för att spana in den första solnedgången vid mexikanska golfen, mäktigt! Middagen blev på en Longhorn-restaurang, sniglar, bläckfiskringsr samt två mäktiga köttbitar (filé och entrecote) med tillbehör räckte gott oc väl till hela familjen. Vi dricker ofta "vanligt vatten" till maten, men här var det riktigt illasmakande!

Idag på morgonen fortsatte vi söderut på väg 19, först över en spektakulär hängbro (vägtull $1.25) och sedan så mycket som möjligt nära havet. Bland annat åkte vi på barriäröarna Longboat Key och Lido Key utanför Sarasota, häftigt med vatten på bägge sidorna samtidigt!

Dagens lunch intogs i Venice, en stad helt klart inspirerad av sin namne i Italien, många gator med italienska namn. Vi hittade en pizzeria/restaurang som hette Luna, ägaren måste ha samlarmani då det hängde film- ochbasebollkuriosa både på väggar och i taket. Vi blev varnade innan om att portionerna var stora så vi nöjde oss med EN pizza och EN portion pasta carbonara. Ja, portionerna VAR stora! Vi tog, för första gången "doggy-bag" och maten räcker både till middag och ytterligare en lunch.

Vi kör ju utan GPS och det går oftast bra, men idag stöp vi på bristfällig skyltning, både av vägnummer och skyltr som helt plötsligt upphörde, så vi lyckades hamna, vi en betalbro, vid Cape Coral. Fina vyer fick vi i alla fall för pengen, och dom tur var så var det bara betalning åt ena hållet... :-)

Vi hittade i alla fall rätt och är nu installerade på hotellet i Ft. Myers Beach där vi ska stanna i en vecka.
Fredag 20 December 2013 - Orlando
Heldag i parken, molnigt på morgonen men det lättade upp och blev den helt klart varmaste dagen hittills. Lunch åt vi på HardRock Café som ligger strax utanför parken.

Vi var kvar till efter solnedgången och då klarade vi oss utan koftor. En skön kväll som gav den där speciella "utomlands-känslan". Macy's julparad var helt makalös - rekommenderas!

Vi gillade den andra Universal-parken bättre, där kände vi igen fler av karaktärerna, men bägge är fantastiska!
Torsdag 19 December 2013 - Orlando
Heldag i parken i strålande sol, kyligt på morgonen (ca 12 grader) men desto varmare sen i solen. Mycket folk men inte tokmycket, vi hörde några fler svenskar men annars är det mest amerikanare på julledigt. Vi har börjat skriva upp från vilka stater vi ser bilar, hittills har vi 10 olika.

Vi lydde rådet (från flera håll) om att gå raka vägen till avdelningen med Harry Potter. Kidsen, framförallt ena dottern, var i himmelriket! Den "stora" åkattraktionen, "Harry Potter and the forbidden journey" blev jag mycket imponerad av, delar av familjen (främst pappan) blev däremot åksjuka. Först fick vi köa igenom Hogwarts, där det bland annat fanns talande tavlor på väggarna, sen flög vi med Harry och hans vänner. Inte så mycket berg- och dalbana utan mer interaktivt. Mycket skickligt gjort! Att det fanns trollstavsr att köpa visste kidsen sen innan och de hade redan planerat att spendera en del av reskassan här. Ena dottern hade lättnkunnat köpa med sig hela butiken, hon nöjde dig med en trollstav och en Potter-tröja och kommer nog att rråga farmor om hon kan få hjälp med att sy en kappa...

Mycket skicklig gjort var även "Jurassic Park River Adventure" och där blev vi även ordentligt blöta, tur det var varmt ute. Vi provade inte alla attraktioner, en del var det rätt långa köer på, andra åksjukevarning, men man kan nog lätt speneera två dagar här, det finns väldigt mycket att se och göra. Hela familjen, utom mamman, avslutade med en tur i "The Incredible Hulk Coaster", den värsta berg- och dalbana jag sett. Pappan trotsade åksjukan, sonen blundade sig igenom, men han åkte! Själv är jag inget vidare förtjust i "snurr" så jag var glad och frivillig väskhållare.

Vi är helt klart nöjda med parken och kan verkligen rekommendera ett besök!
Onsdag 18 December 2013 - Orlando
Heldag på SeaWorld - en underbar park!

Lagom väder, svalt i skuggan men varm sol.
Lagom med folk, parkeringen var inte ens halvfull.
Lagom pris, tidsbegränsad kampanj med halva priset på biljetterna.

Vi såg både delfin- och späckhuggarshowen, "One ocean" och "Blue horizons". Mäktigt med fem stora späckhuggare och de som satt "fel" blev väldigt blöta. Delfinshowen involverade även papegojor och trapetsartister.

Delar av familjen åkte berg- och dalbanor, pappan blev helt klart grönast i ansiktet. :)
Måndag 16 December 2013 - Orlando
Måndag morgon halv åtta avgick planet till London City airport med oss och en massa affärsresenärer. BA-flighten gick smidigt med ett väldigt litet plan jämfört med den jumbojet som vi sedan flög med från Gatwick. Mellan flygen hade vi fyra timmar och trots taxiresa på 75 minuter och lång incheckning/säkerhetskontroll kändes det som att vi hade gott om tid.

Vi flög för första gången med Virgin Atlantic och det var helt ok. Kidsen (och vi) var överlyckliga över de individuella skärmarna som hade ett stort utbud av film, musik och spel. Mycket folk på planet men ändå inte fullt, helt ok mat och trevlig personal.

Landade 17.50 lokal tid, 23.50 svensk tid. Smidig immigration, våra väskor kom först (aldrig hänt!) och ingen kö till biluthyrningen, skönt med flyt när kroppen är i svensk tid... Barnen somnade i bilen till hotellet när vi körde fel pga dålig vägbeskrivning, bland annat saknade vi avstånd och nummer på avfarterna, och det finns MÅNGA vägar och avfarter. Jisses vad STORT allt är här!

Vi bor på Holiday Inn Main Gate East i Kissimmee, söder om Orlando. Bokat hemifrån via Sembo, fem nätter för oss fem för under 1800 kr, dock utan frukost. Relativt stort rum med två queen size-sängar och balkong. Badrummet är minimalt med handfatet utanför, i rummet.

Hela familjen sov redan 8 pm, lokal tid!
Söndag 15 December 2013 - Solna
Färdigpackade! Nu sova inför tidig avfärd imorgon bitti. Spännande ska det bli. :)