Erolls blogg

Tisdag 23 Januari 2018 - Thailand

Min topp 5 Thailand

Detta är min topp 5 för att skapa en super skön lugn och otroligt vacker resa längs med Thailands kust. Vi är en familj på 4 med två vuxna barn (22,19) som gjorde denna resan jul/ nyår 2017. Vi värdesätter god mat, vackra omgivningar och äventyr i våra resor. Mina topp 5 är alla resmål där du får uppleva semesterlugnet samtidigt som du lätt tar dig till mer livliga områden.

1. KOH MUN KLANG
En ö inte ens Thailändarna känner till. En ö där ägaren vid två tillfällen måste fråga hur vi hittade hans resort. Mantakiri island resort är den enda resorten på den lilla ön och den är väldigt vacker. Här stannar majoriteten 2 nätter 3 dagar vilket är alldeles lagom! Hängmattor och gungor finns vid varje strand och precis utanför stranden finns ett korallrev med fiskar av alla regnbågens mest vackra färger! Resorten bjuder på otrolig mat vid utsatta tider och erbjuder aktiviteter varje dag. Som exempelvis, snorkling, plockning av ostron, vandring runt ön med mera. En avslappnad paradis ö. Hit tar man sig lättast från fastlandet i Mae Phim. Sedan kör resorten ut dig till ön i deras egen båt.

2. KOH SAMET
Många har säkert varit här och andra känner dem som har varit här. Det gick ganska snart upp för oss att detta var en ö för svenska turister. Stranden AO CHO rekommendationen från mig. Du får det bästa av Koh samets stränder och utbud utan att trängas med alla andra. De populära stränderna på den norra sidan är bara en promenad bort. Samtidigt som du får lugn, vit strand och den mellersta restaurangen LW erbjuder mat ni kommer drömma om år efter år. En molnig dag spenderas även bra med en promenad runt ön eller så långt man orkar då ön är ganska långsmal. Längst i söder finns även bra vatten för snorkling om man inte vill åka på en av de många snorkling/ dyknings turer runt ön och närliggande öar.

3. KOH MAK
Koh mak kan man ta sig till från fastlandet men vanligaste vägen är antagligen båt från Koh Chang. En liten ö med mestadels natur och längs stränderna finns hotell, restauranger, massage och barer. Vid några gator finner du små även butiker och minimarts. Även här behöver tempot inte bli så högt. Vi spenderade tre dagar här på motsatt sida piren och var extremt nöjda. Gå längs med stranden finn dig ett ställe med iskaffe och slå dig ner på stranden. Vattnet är inte det finaste men kritvita stränder ligger inte långt bort. En liten båttur över till Koh Kham en lite obebodd ö har en strand som snö och kristallklart vatten. En stark rekommendation för en dagstur.

4. KOH CHANG
Precis som Koh Samet är Koh Chang fullt med turister även här är många av dem svenskar. Men det finns så många stränder att du kommer hitta en som du tycker om! Vi bodde först på Östra sidan vilket rekommenderas om du vill ta det lugnt bort ifrån alla andra turister. Här finns det inte mycket mer än hotellet du bor på och en strand. Men en taxi till andra sidan för shopping är inte svårt! Serinity resort har den godaste maten vi åt i Thailand, jättefint nytt hotell med fullt engelsktalande personal som hjälpte oss med allt från info till bokning av biljett till Koh Mak, rekommenderas!

Västra sidan är var majoriteten åker till. Populäraste stranden white sand beach. Vi bodde däremot på Kai bae beach vilken har en fin strand och gatan ovanför har allt du behöver shoppa och lite till. Här finns alla möjliga restauranger, minimarts( 7/11), barer med live band och färsk frukt går att köpas lite var stans. Vi lyckades till och med se Sverige i Jr vm i ishockey på en bar.
Med en taxi åker du lätt mellan stränder, vattenfall samt en och annan marknad. Lonely beach en strand bort bjuder även på nattklubb för den som vill dansa av sig.

5. MAE PHIM
På fastlandet mellan Koh Samet och Koh Chang finner ni Mae Phim. Här är stranden lång och kantad av restauranger och butiker. Moppar med kök åker omkring och säljer allt från pannkakor till kycklingspätt. Här hittar du ett familjevänligt resmål utan fest och stök. Däremot bjuds det på skön stämning med live musik och trevliga människor. Vi gjorde ett kort stopp här för att inte resa för mycket på en dag, vilket för oss var ganska lagom för oss. Ett resmål mer rekommenderat till de med mindre barn som söker en lugn strand med ett okej utbud. Prisklasserna på hotellen skiljer sig från högt till lågt så att hitta något som passar ens egna budget bör inte vara svårt.

Vi gjorde resan
Göteborg- Bangkok-(taxi)- Rayong-(Båt)-koh samet-(båt, taxi)- Mea Phim- (hotellets båt)- Koh mun klang- (båt/taxi/ färja)- Koh Chang- (båt)- koh mak/ koh kham- (båt)- Koh chang- (färja/taxi)- Bangkok-Göteborg.

Vi rekommenderar denna resväg som vi lagt mycket kärlek och tid på att skapa. Vi och hade inte heller några större problem med att ta oss fram. Vissa av sträckorna körs av bussar vilket är billigare och mer miljövänligt! Andra sträckor så som Koh mun klang till Koh chang måste resas via taxi. Dock är taxi mellan dessa sträckor inte allt för dyrt!

Trevlig resa!!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet