Hitta hyrbil i Bukarest, Rumänien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Bukarest


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Bukarest heter Henri Coanda International Airport och ligger 16 km norr om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med flygbussen 783 Express (enkelbiljett 15 kr).

Det här är Bukarest

Den rumänska huvudstaden Bukarest är med sina mer än tre miljoner invånare en av de största städerna i sydöstra Europa. Många kommer till Bukarest för det spännande nöjeslivet med bra mat och spännande teater- och musikscen. Några sevärda byggnader i Bukarest är förre diktatorn Ceausescus Parlamentspalats och den historiska bebyggelsen i Lipscani (Gamla stan). Den bästa perioden att besöka Bukarest är under de varma månaderna april – oktober, men det kan ibland bli mer än 40 grader varmt under juni – augusti. Vintrarna kan bli rejält kalla, köldrekordet är 32 minusgrader.

Hitta billigt boende i Bukarest

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i Bukarest. De flesta större internationella hotell ligger samlade mycket centralt men du kan hitta mindre hotell även i andra områden. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 300 kr/natt. Bukarest har många 5-stjärniga hotell som lockar turister med bra erbjudanden under helger, ett dubbelrum kostar då inte mer än 800 kr/natt.

Så tar du dig runt i Bukarest

Centrala Bukarest är mycket stort och det kan vara mycket ansträngande att gå mellan sevärdheterna, framför allt i sommarvärmen. Det smidigaste sättet att ta sig fram är med tunnelbanan, Metro, eftersom linjenätet är enkelt att överblicka och det inte heller är för mycket trängsel. Stadens bussar och spårvagnar är ofta fullpackade och du löper stor risk att bli ett offer för ficktjuvar. Den bästa biljetten för turister är Travel Pass som ger dig fria resor i 1 eller 7 dagar (17 / 36 kr).

Så hittar du bästa shoppingen i Bukarest

Den långa gatan mellan Piata Romana och Piata Unirii är den stora shoppinggatan i Bukarest. Längs den breda avenyn finns de flesta stora märkesbutiker. Bukarest har också många moderna köpcenter som Bucharest Mall, Plaza Romania och Unirea Shopping Center. På helgerna kan du loppisfynda på den stora Strada Mihai Bravu-marknaden.

Bästa budgettipset för Bukarest

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Bukarest? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Bukarest Rumänien, Europa

Park i Bukarest
1 / 1