Hitta hyrbil i San Juan, Puerto Rico

Hitta hyrbil i San Juan, Puerto Rico

Om San Juan

Det här är en av de mest sevärda karibiska städerna. I San Juan bor du bland historiska hus och har bara några minuter till bra stränder.

Staden San Juan ligger på nordöstra delen av ön Puerto Rico i Västindien. Det här är en del av USA vilket förklarar valutan (dollar) och de många kryssningsfartygen som stannar till här.

Den mest sevärda delen av den här stora staden är gamla stan, Old San Juan eller Viejo San Juan, som ligger för sig själv på en halvö. Här ligger de sevärda historiska byggnaderna, stadsmurar, museer, gallerier, restauranger och massor av småbutiker.

Det enda skälet att ta sig den långa vägen in till de moderna delarna av San Juan är att kolla in det gigantiska köpcentret Plaza Las Américas. Håll utkik efter outlet-butiker när du är i Puerto Rico, flera stora märkeskedjor har fabriker här vilket gör att du kan göra superfynd. Det finns flera bra stränder längs kusten, bland annat Playa Escambron och Condado nära Viejo San Juan. Badorten Isla Verde nära flygplatsen har flera hotell nära stranden.

Det stora fortet El Castillo de San Cristóbal är en imponerande fästning från 1600-talet. Om det ser bekant ut så beror det på att delar av filmen ”Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten” spelades in här 2011. Det finns också gamla sägner om att vissa vakttorn är förbannade och att soldater försvunnit därifrån utan spår.

San Juan Puerto Rico, Karibien