Hitta hyrbil i München

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om München

München ligger i Bayern där antalet Lederhosen är lika många som antalet ölsejdlar som serveras under Oktoberfest. Nu är München mer än bara lederhosen och oktoberfest, det är en storstad som med sin storlek till trots känns som en småstad men sin gemytliga framtoning är ett perfekt resmål med hyrbil.München


München är en Europeisk metropol som lockar såväl turister som affärsresenärer. Varje år mellan september till oktober hålls den årliga Oktoberfest som lockar ölälskare från hela världen. Det finns mycket annat att se och göra i denna stad och populära sevärdheter är b.la Marieplatz, salutorget Viktualiemarkt, samt Frauenkirche.

Tar an hyrbilen och kör en bit runt i övriga Bayern så finner man ytterligare populära attraktioner som Neuschwanstein slottet, oerhört vackra Salzburg, Bodensjön samt blomster ön Mainau. På Mainau ligger även ett slott med samma namn som ägdes av Lennart Bernadotte fram tills 1974 då det ombildades till en stiftelse som driver slottet än i dag. När man befinner sig i Bayern har man även chansen att uppleva den oerhört iögonfallande alpsjön Königssee som omringas av 300 meter höga bergsväggar.


München Tyskland, Europa

Historia
Nattliv
Shopping
Arkitektur
Storstad
Weekend

Många som åker till München gör det säkert under september och oktober månad, då den årliga Oktoberfesten hålls i staden och ölglasen skålas hej vilt. I München finns det dock mer att upptäcka!

München är kanske framförallt känt för Oktoberfest. Denna ölfest hålls under två veckor i september och oktober varje år. Ölet här tillverkas endast på lokala bryggerier, vilket gör festivalen till en dröm för alla ölälskare. I München finns också barer och ett hippt och urbant nattliv under årets övriga månader. Besök till exempel ölhallen Hofbräuhaus eller området kring Kultfabrik, där det finns många olika klubbar.München är mer än öl och nattliv. Ta dig till Alte Pinakothek, Pinakothek Moderne eller Neue Pinakothek. Detta är tre stora konstmuseer som passande nog ligger alldeles intill varandra – välj själv vilket eller vilka av dem du vill besöka. Besök även med fördel Schwabing, som är ett mysigt och bohemskt område i staden, med såväl fina hus i jugendstil som en mängd caféer och barer. Vill du slå dig ned utomhus på en picknick? Besök i så fall den stora parken Englischer Gartner, där människor av alla stilar flockas dagligen i grönskan.