Hitta hyrbil i Las Palmas

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Holiday Autos, MrJet, Dollar, Sixt, Mabi, Autoescape...
Sök
Filter
Om Las Palmas


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Las Palmas heter Gran Canaria Airport och ligger 18 km söder om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Las Palmas är med busslinje 60 (enkelbiljett 2,85 euro).

Det här är Las Palmas

Staden Las Palmas är med sina 380 000 invånare den största staden på Kanarieöarna. Staden ligger i nordöstra delen av ön Gran Canaria, bara 150 km från Afrikas kust. De flesta besökarna lockas till Las Palmas för den långa badstranden Playa de Las Canteras och stadens shopping. Bland sevärdheterna i Las Palmas finns den vackra katedralen Santa Ana. Ön Gran Canaria går att besöka hela året. Ön har ett mycket stabilt väder med temperaturer på ca 22-24 grader under vintern och ca 26 grader under sommarmånaderna.

Hitta billigt boende i Las Palmas

Det går ofta att hitta billigt boende i Las Palmas eftersom de flesta besökarna till ön främst lockas till de stora badorterna på södra delen av ön. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 40 euro/natt. Det finns flera prisvärda 5-stjärniga lyxhotell i Las Palmas, ett dubbelrum kostar oftast bara kring 100 euro/natt.

Så tar du dig runt i Las Palmas

Det bästa sättet att ta sig fram i Las Palmas är till fots. Alla sevärdheter, butiker och restauranger ligger inom gångavstånd från centrum. Behöver du åka lite längre kan du använda de knallgula bussarna från lokaltrafiken Gaugas Municipales (enkelbiljett 1,10 euro). Att hyra egen bil på flygplatsen är ett annat alternativ

Så hittar du bästa shoppingen i Las Palmas

Den bästa shoppingen i Las Palmas hittar du på gatan Avenida Mesa y López, här finns inte bara massor av butiker utan även två varuhus från kedjan El Corte Inglés (den spanska motsvarigheten till Åhlens. De två stora köpcentren i Las Palmas är La Ballena och Las Arenas.

Bästa budgettipset för Las Palmas

En av de viktigaste personerna som någonsin besökt Las Palmas var Christofer Columbus som stannade till här på vägen till Amerika år 1492. Huset där han ska ha bott heter i dag Casa de Colon och är ett gratis museum. Här finns en stor utställning med föremål och konst som har anknytning till sjöfart. Museet ligger i en mycket vacker byggnad som tidigare var bostad för öns guvernörer.

Lägsta hittade priser i Las Palmas
Las Palmas
maj 2017
60 kr

Om Las Palmas Gran Canaria, Spanien

Nöjesliv
Storstad
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Las Palmas på Gran Canaria är en av Spaniens största städer. Staden erbjuder besökaren bra shopping, utmärkta restauranger och hett nöjesliv i kombination med sol och bad på den berömda stranden Playa de Las Canteras. Hit kan man resa året runt.

Karta över Las Palmas