Hitta hyrbil i Kuala Lumpur

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Kuala Lumpur


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Kuala Lumpur heter Kuala Lumpur International Airport och ligger 50 km söder om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med flygbussen Express Coach till KL Sentral (enkelbiljett 21 kr).

Det här är Kuala Lumpur

Den mycket stora staden Kuala Lumpur har de senaste åren blivit allt mer populär som resmål och är nu en av världens mest besökta städer. I Malysia är huvudstaden mest känd som ”KL”. Turisterna kommer framför allt till Kuala Lumpur för att shoppa till mycket attraktiva priser men här finns också många restauranger i världsklass. Några av de stora sevärdheterna här är stadsdelen Chinatown och de båda jättehöghusen KL Tower (421 m) och Petronas-tvillingtornen (451 m). Vädret i Kuala Lumpur klassas som tropiskt regnskogsväder och det är mycket varmt och fuktigt under hela året. Temperaturen kretsar kring 30-strecket och det regnar minst 140 mm varje månad. Den bästa tiden att besöka Kuala Lumpur är juni – augusti.

Hitta billigt boende i Kuala Lumpur

Det går att bo mycket billigt i Kuala Lumpur men priserna är alltid högre under högsäsongen (juli – augusti). Att bo på vandrarhem kostar normalt ca 40-50 kr/natt och ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 200 kr/natt. Det mest prisvärda boendet i Kuala Lumpur är de många 5-stjärniga lyxhotellen, under lågsäsong kan du bo i lyx för 500 kr/natt.

Så tar du dig runt i Kuala Lumpur

Det bästa sättet att se de centrala stadsdelarna Chinatown och Little India är till fots. När du vill åka på lite längre utflykter så är tåg det bästa alternativet. Det finns många olika linjer och en resa är mycket billig (ca 1-5 kronor).

Så hittar du bästa shoppingen i Kuala Lumpur

Den bästa shoppingen i Kuala Lumpur finns i Bukit Bintang-området där det finns en stor mängd outletbutiker men även köpcenter som Berjaya Tims Square och Starhill Gallery. Det populäraste av de mer än 60 köpcentren i Kuala Lumpur är Suria KLCC vid Petronas-tornen.

Bästa budgettipset för Kuala Lumpur

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Kuala Lumpur? Boka då ett av de hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Kuala Lumpur Malaysia, Asien

Kuala Lumpur, beläget på Malackahalvön i Malaysia, välkomnar besökare från hela världen med unik arkitektur, förstklassiga hotell och god mat – allt till ett lågt pris.

Kuala Lumpur är i högsta grad en internationell stad med befolkning från hela världen. Kulturen är präglad av såväl malajiskt som indiskt och kinesiskt. Den brittiska kolonialtiden kan fortfarande skymtas i arkitekturen, framförallt utmed gatan Jalan Ampang. Det finns en mängd tempel och moskéer vars utseende kan fängsla besökare. Stadens landmärke är utan tvekan Petronas Twin Towers, de två tornen som en gång i tiden var de högsta byggnaderna i världen. Från deras toppvåning breder en magnifik utsikt ut sig över staden som är belägen i en bergsdal.

Staden är känd för sin shopping och ett besök på den livliga nattmarknaden i Kampung Bahru är ett måste. Vill du finna inhemska hantverk är Central Market att föredra och för riktigt billig shopping, välj Kuala Lumpurs eget Chinatown. Många sevärdheter är belägna strax utanför staden, den populära Batu Caves bjuder på massiva kalkstensgrottor och regnskogen på fantastiska naturupplevelser. Men besökaren kan också få naturupplevelser utan att lämna staden, det stora Lake Garden erbjuder en mängd parker att promenera i. Bland annat Orchid Garden och Butterfly Park. Staden har ett välutvecklat monorail och tunnelbanenät liksom många taxibilar vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden.

Petronas Twin towers
2 / 29
Utsikt fran vart hotell i KL
3 / 29
Indiska kvarteren
4 / 29
Pampigt köpcentrum i Kuala Lumpur
6 / 29
Petronas Twintowers
9 / 29
Palace of Culture, Kuala Lumpur
14 / 29
Kinesiskt nyår på gång
15 / 29
på väg till fågelparken
16 / 29
Apa på trappan vid Baku cave.
19 / 29
Mitt i smeten
20 / 29
Kinesiskt tempel i KL
22 / 29
Petronas Skybridge
23 / 29
Merdeka Square
27 / 29
Häftig vy från hotellet i Kuala Lumpur
29 / 29