Hitta hyrbil i Guangzhou, Kina

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Guangzhou


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Guangzhou heter Guangzhou Baiyun Airport och ligger 31 km nordost om centrum. Det bästa sättet att sig till centrum i Guangzhou är med någon av de många lokalbussarna (enkelbiljett 15-35 kr).

Det här är Guangzhou

Du känner kanske till staden Guangzhou bättre under dess gamla namn, Kanton. Staden är med sina 12 miljoner invånare den tredje största i Kina (efter Shanghai och Peking). Guangzhou är en viktig hamnstad och ligger strategiskt vid Pärlflodsdeltat nära både Hongkong och Macau. Populära sevärdheter i Guangzhou är Guangxio-templet, Yuexiu-parken, Huadu-torget och Liurong-templet. De bästa perioderna för ett besök till Guangzhou är mars – april och oktober – december. Under maj – september infaller monsunperioden med mycket höga temperaturer (oftast över 30 grader) och ihållande regn.

Hitta billigt boende i Guangzhou

Det är ofta mycket lätt att hitta billigt boende i Guangzhou, framför allt under lågsäsongen december – februari. En bädd i ett vandrarhem kostar normalt från ca 50 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med låg standard kostar ca 150 kr/natt och ett dubbelrum på ett hotell med bra standard från ca 250 kr/natt. Det är ofta mycket billigt att bo på 5-stjärniga lyxhotell i Guangzhou, från ca 400 kr/natt. Undvik att besöka Guangzhou när det hålls stora mässor under slutet av april och slutet av oktober, då är boendepriserna upp till fyra gånger högre än normalt.

Så tar du dig runt i Guangzhou

Det är långt mellan sevärdheterna i Guangzhou så det bästa sättet att ta sig fram är med tunnelbanan Metro. För att åka med kollektivtrafiken behöver du magnetkortet Lingnan Tong·Yang Cheng Tong (35 kr i pant) som du laddar med valfritt belopp i automater. En enkelresa kostar mellan 2,50 – 15 kronor beroende på avstånd.

Så hittar du bästa shoppingen i Guangzhou

Den bästa shoppingen i Guangzhou finns på de båda gågatorna Beijing Lu och Shangxiajiu. Här kan du shoppa allt från kläder till elektronik långt framåt kvällen. Det största köpcentret i Guangzhou är Grandview Mall som lockar upp till en halv miljon personer på en dag. Här finns inte bara massor av märkesbutiker utan även stora varuhus, en nöjespark och en skridskorink. Andra stora köpcenter är China Plaza, Onelink Plaza, Tee Mall och Zhongtian Shopping Mall.

Bästa budgettipset för Guangzhou

Många av museerna och sevärdheterna i Guangzhou har helt gratis inträde, det gäller bland annat Hualin-templet, Guangdong-museet, Guangdongs Konstmuseum och Revolutionshistoriska museet.

Guangzhou Kina, Asien