Hitta hyrbil i Vancouver, Kanada

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Vancouver


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Vancouver heter Vancouver International Airport och ligger 13 km söder om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Vancouver är med tåg. Tågen SkyTrain åker till centrum på 26 minuter (enkelbiljett ca 60 kr).

Det här är Vancouver

Den kanadensiska staden Vancouver är ett mycket populärt resmål och lockar både kryssningsturister (många kryssningar börjar i Vancouvers hamn), kulturintresserade (staden har flera kulturfestivaler) och slalomåkare (det är mycket nära till skidorterna Whistler och Cypress Mountain). För svenskar är nog Rogers Arena den mest spännande platsen i Vancouver, här spelar tvillingarna Sedin hemmamatcher med sitt ishockeylag Vancouver Canucks. Den bästa tiden att besöka Vancouver är under de varmare månaderna april –september. Vintrarna här är de mildaste i Kanada men vädret är ofta molnigt och regnigt.

Hitta billigt boende i Vancouver

Om du vill bo i centrala Vancouver så kan det vara mycket svårt att hitta billigt boende, få hotellrum kostar mindre än 1 000 kr/natt. Det bästa alternativet om du har en begränsad budget är att bo i utkanten av Vancouver där det finns många mycket billiga bed & breakfast, motell och hotell. Här kan du hitta dubbelrum för ca 400-500 kr/natt.

Så tar du dig runt i Vancouver

Det bästa sättet att ta sig fram kortare sträckor i centrala Vancouver är till fots, staden är mycket fotgängarvänlig. Lokalborna tar sig fram med cykel på de många utmärkta cykelbanorna, men det är relativt dyrt att hyra cykel (ca 200 kr/dag) så om du ska stanna här mer än några dagar lönar det sig att köpa en begagnad cykel. Med en 1-dagsbiljett (ca 70 kr) får du fria resor med kollektivtrafiken TransLink och kan åka med både bussar och färjor.

Så hittar du bästa shoppingen i Vancouver

Den mest besökta shoppinggatan i Vancouver är Robson Street med butiker som Hermés och Louis Vuitton. Det stora köpcentret Pacific Centre har fler än 150 butiker och det finns nästan lika många i asiatiska Asia West. Längs gatan West 4th Avenue har det under senare år dykt upp allt fler outlet-butiker. Priserna i butiker anges ofta utan moms (12 %).

Bästa budgettipset för Vancouver

I filmbranschen kallas Vancouver för ”Norra Hollywood” eftersom det spelas in så många filmer och tv-serier här. Om du gillar ”Twilight”-filmerna eller tv-serier som ”MacGyver”, ”Supernatural”, ”Fringe”, ”Smallville” eller ”Arkiv X” så kan du leta upp inspelningsplatserna.

Vancouver Kanada, Nordamerika

Nöjesliv
Natur
Skidåkning
Storstad