Hitta hyrbil i Delhi, Indien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Delhi


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Delhi heter Delhi Indira Gandhi International Airport och ligger 15 km sydväst om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med en 30 minuter lång taxiresa (ca 40 kr).

Det här är Delhi

Den indiska staden Delhi är en av världens största städer med sina nästan 19 miljoner invånare. Staden har växt så mycket att den har växt ihop med den indiska huvudstaden New Delhi. Några populära sevärdheter i Delhi är Lodhis trädgårdar, Nationalmuseet, Bahái-templet och de båda fästningarna Lal Qila och Purana Qila. Den bästa årstiden för att besöka Delhi är under vintermånaderna november – mars då vädret är svalt med temperaturer på ca 15 – 20 grader. Under övriga året är det mycket varmt med temperaturer som ofta är över 30 – 35 grader. Monsunregnen drar ofta in över Delhi i juli – augusti.

Hitta billigt boende i Delhi

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i Delhi men standarden på rummen varierar extremt mycket. De många backpackers som stannar till i Delhi bor oftast på något av de många vandrarhemmen där man får en bädd för 30 kr/natt och ett dubbelrum för 40 kr/natt. Ett hotellrum med bra standard kostar ca 200 kr/natt, lika mycket kostar det att bo på något av de många bed & breakfast-boenden som dykt upp under senare år. Det är mycket stor efterfrågan på lyxigt boende i Delhi och ett rum på de 5-stjärniga hotellen kostar sällan under 3 000 kr/natt.

Så tar du dig runt i Delhi

Det är långt mellan sevärdheterna i Delhi och det bästa sättet att ta sig runt är med tunnelbanan. Att åka i Delhi Metro kostar bara 1-4 kronor, men du kan också köpa ett ”Tourist Card” som ger dig fria resor i 1 eller 3 dygn (14 kr / 35 kr). När du ska resa en kortare sträcka är det en upplevelse att prova auto rickshaw (de gul-gröna trehjulingarna) eller cykel-rickshaw, det kostar 4 kronor att åka någon kilometer.

Så hittar du bästa shoppingen i Delhi

Den bästa marknaden i Delhi är Connaught Place där du hittar både moderna varuhus, modebutiker och klassiska marknadsstånd. Det finns fortfarande kvar många traditionella indiska marknader, bland annat Chandni Chowk, Kamla Nagar och Karol Bagh, men Delhi-invånarna själva flockas till nya moderna köpcenter som DLF Emporio och Malls of Saket.

Bästa budgettipset för Delhi

Många av sevärdheterna i Delhi har helt gratis inträde, bland annat Hantverksmuseet, Jami Masjid-moskén, Lodhis trädgårdar och de båda museerna för Nehru och Gandhi.

Delhi New Delhi, Asien