Hitta hyrbil i Manila, Filippinerna

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Manila


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Manila heter Ninoy Aquino International Airport och ligger 8 km sydost om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi. Åk med de gula Metro Manila-taxibilarna och se till att föraren verkligen slår på taxametern, resan ska kosta ca 60-70 kronor.

Det här är Manila

Den filippinska huvudstaden Manila är en av världens mest spännande städer med ett otroligt myller av båtar, människor och bilar. Staden ligger vackert vid den stora viken Manila Bay och en stor del av livet i Manila kretsar kring den jättelika hamnen. Stadens mest sevärda stadsdelar är Chinatown och den historiska stadskärnan Intramuros med dess imponerande stadsmur. Andra sevärdheter i Manila är Spanska fortet och Manila Zoo. Den bästa årstiden att besöka Manila är under vintermånaderna december – april då temperaturen är ca 25-30 grader. Under övriga året är vädret mycket ostadigt med mycket regn och stor risk för stormar och orkaner.

Hitta billigt boende i Manila

Det finns mycket gott om billiga hotell i Manila, de flesta ligger längs Roxas Boulevard eller Ermita. För ett dubbelrum med låg standard behöver du oftast inte betala mer än ca 75 kr/natt medan ett dubbelrum med bra standard oftast kostar ca 200 kr/natt.

Så tar du dig runt i Manila

Centrala Manila är inte anpassat för fotgängare och att promenera längre sträckor är inget att rekommendera. Ett mycket billigt sätt att åka längre sträckor är med Manilas unika ”jeepneys”, färgglada minibussar som kör längs fasta rutter. Säg till föraren vart du ska och du betalar sedan ett fast pris på ca 2-4 kronor. Att åka taxi kostar oftast inte mer än några tior.

Så hittar du bästa shoppingen i Manila

I Manila finns några av världens största köpcenter. Dels SM Mall of Asia som har fler än 750 butiker men även 300 restauranger och dels det jättelika Greenhills Shopping Center där det finns 2 000 butiker och marknadsstånd. När du shoppar på marknader, till exempel de stora Binondo, Quiapo eller Divisoria, så bör du pruta rejält. Säljarna höjer priset rejält för utlänningar så börja prutningen med att erbjuda halva priset.

Bästa budgettipset för Manila

Precis utanför stadsmurarna finns parken Luneta (kallas ibland också för Rizal Park) som är en mycket populär plats för en picknick. Här förekommer ofta gratis konserter och olika typer av uppvisningar av till exempel dans eller tai-chi.

Manila Filippinerna, Asien