Hitta hyrbil i Dublin

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Dublin


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Dublin heter Dublin Airport men på vägskyltarna står det oftast det iriska namnet Aerfort Bhaile Átha Cliath. Flygplatsen ligger 10 km norr om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till Dublins centrum är med flygbussen Airlink 747 (enkelbiljett 6 euro).

Det här är Dublin

Den irländska huvudstaden Dublin är ett mycket populärt resmål. Här finns ett nöjesliv i världsklass med många restauranger och nattklubbar – och över 600 pubar. Området kring Temple Bar är centrum för Dublins nöjesliv. Många besökare passar på att gå på guidade visningar av de båda bryggerierna Guinness och Old Jameson. Några populära sevärdheter är Nationalmuseet, Dublin Castle och Viking world. Den bästa perioden för att besöka Dublin är de varmare månaderna april – oktober. Vintrarna i Dublin är relativt milda med genomsnittstemperaturer på 7 – 8 grader i januari – februari.

Hitta billigt boende i Dublin

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i Dublin eftersom de flesta besökarna är ungdomar. Du kan hyra en bädd i ett av dussintals vandrarhem för ca 20 euro/natt. Dublin har också många bed & breakfast-boenden och budgethotell. Att bo på bed & breakfast kostar ca 45 euro/person och ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 50 euro/natt.

Så tar du dig runt i Dublin

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Dublin är till fots. Nästan alla sevärdheter går att nå med en kortare stunds promenad. Det finns både spårvagnar och bussar i Dublin men spårvagnslinjerna är få och busslinjerna är så många (fler än 200) att de är svåra att överblicka. Den bästa biljetten för turister är Freedom Ticket som ger dig fria resor i 3 dagar med både lokalbussar och flygbussen Airlink, kortet kostar 26 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Dublin

Den stora shoppinggatan i Dublin är Grafton Street med massor av butiker och det stora varuhuset BT (Brown Thomas). På tvärgator som Dawson och Wicklow finns många mindre specialbutiker. Dublinborna älskar att handla sina färska livsmedel på marknader, den största är Moore Street Market som har öppet på vardagar mellan 10-14.

Bästa budgettipset för Dublin

Med rabattkortet Dublin Pass får du gratis inträde till mer än 30 olika sevärdheter, bland annat Dublin Castle, Dublin Zoo, National Museum och bryggeriet Old Jameson. Kortet ger dig också gratis flygbuss från flygplatsen. Du kan köpa Dublin Pass för 1, 2, 3 eller 6 dygn (35-95 euro, barn 19-49 euro).

Om Dublin Irland, Europa

Historia
Shopping
Kultur
Nattliv
Nöjespark
Storstad

Nobelpristagares hem, vackra landskap, ett rikt musikliv och en mysig storstad – Dublin i Irland är en stad med ett varierat utbud av sevärdheter och aktiviteter för både stora och små.

Dublin är staden som har varit hem åt fler Nobelpristagare i litteratur än någon annan stad. Kända författare som William Butler Yeats, James Joyce och Samuel Beckett kommer härifrån. Gå i författarnas fotspår genom att till exempel besöka puben The Brazen Head som nämns i Joyces Odysseus, eller ta en titt på bron Samuel Beckett bridge, som är namngiven efter den kända författaren. I Dublin finner du också Europa största stadspark – Phoenixparken. I den 800 hektar stora parken finns det mycket att titta på och bland annat Dublin zoo ligger här där du kan se allt från olika apor till giraffer och pingviner. Om du är ett fan av rockgruppen U2 har du kommit till rätt stad. De äger hotellet Clarence, som ligger i nöjeskvarteret Temple Bar. Här hittar du många pubar, där många artister och band spelar flera kvällar i veckan. Ta gärna en tripp till Guiness berömda bryggeri som också ligger i staden. Här kan du få en rundtur och lära dig allt om hur detta berömda öl tillverkas. Dublin är en riktig nöjesstad!

The Temple Bar i Temple Bar
1 / 33
Stadsbild från Dublin
2 / 33
St Patrick´s Cathedral
3 / 33
Vi provar Guiness
5 / 33
Här bodde jag
7 / 33
O'Connell Bridge
8 / 33
Spontan spelning på The Brazen Head
9 / 33
St. Patrick's Cathedral
10 / 33
Flitiga trummare
11 / 33
The Record Tower
15 / 33
Guinness och regn
16 / 33
The Old Jameson Distillery
17 / 33
Samuell Becket Bridge
19 / 33
St Stephen Green Shopping Center
22 / 33
Sandskulpturer
23 / 33
Hard Rock Cafe
24 / 33
The Brazen Head
26 / 33
Knightsbridge Bar
27 / 33
Molly Malone
29 / 33
I and 3 locals
30 / 33