Hitta hyrbil i Ayia Napa

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Dollar, Sixt, Mabi...
Sök
Filter
Om Ayia Napa

I Ayia Napa är klimatet så perfekt att många besökare inte nöjer sig med att komma hit på sommaren – de stannar också hela vintern. Här finns många utmärkta sandstränder med ett vatten som är kristallblått. Den lilla staden Ayia Napa på Cypern var en av de första stora svenska charterfavoriterna.


Många övervintrar i Ayia Napa

Den lilla staden Ayia Napa på Cypern var en av de första stora svenska charterfavoriterna. Intresset beror delvis på den korta flygresan, det tar bara 4,5 timmar att flyga hit från Sverige.
Det mycket milda vintervädret med temperaturer som oftast ligger kring 15-20 grader gör att allt fler besökare väljer att tillbringa vintern här. Under de mycket torra somrarna ligger temperaturen oftast över 30 grader.
Det finns all inclusive-boenden att välja mellan vid alla de stora stränderna i Ayia Napa.

Sandstränder och klippor

Ayia Napa ligger på sydöstra delen av Cypern och det är främst de många otroliga stränderna som lockar besökare.
Den ca 10 km långa kusten i Ayia Napa består inte av en enda sammanhängande strand utan består omväxlande av dramatiska klippor och hänförande sandstränder. Stranden Grecian Bay Beach ligger nära centrala Ayia Napa och längre västerut ligger Sandy Bay, Landa Beach, Nissi Beach och Makronissos Beach.
De flesta stränderna är mycket grunda och har också särskilda avspärrade områden för vattensporter som jetski, vindsurfing och bananbåt.

Här finns Medelhavets bästa partyn

Om du bor på ett hotell vid en strand utanför centrum är chansen stor att du inte kommer att märka att Ayia Napa är en av världens hetaste partystäder.
Kring Klostertorget i centrala Ayia Napa finns under sommarmånaderna många av Medelhavets livligaste barer och klubbar. Många öppnar inte förrän vid midnatt men håller sedan igång festerna tills soluppgången (och lite till).
Gillar du inte partylivet kring Klostertorget så kan du ändå promenera hit till centrum eftersom det medeltida klostret är mycket sevärt.

Om Ayia Napa Cypern, Europa

Nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Sol & bad
Vattensport

På dagarna är Ayia Napa fyllt av barnfamiljer och andra turister som shoppar och är på väg till stranden. På nätterna förvandlas centrum till ett enda stort party.

Vid hamnen i centrala Ayia Napa finns stranden Grecian Beach, men inom promenadavstånd finns flera andra populära stränder, bland annat Nissi Beach, Sandy Bay och Makronissos Beach.

Förutom en mängd vattensporter så kan man plaska omkring i de många rutschkanorna och poolerna i vattenlandet Waterworld. Du kan också testa åkattraktionerna i nöjesparken Parko Paliatso.
Eller varför inte besöka det medeltida klostret som ligger vid det stora partytorget i centrala Ayia Napa.

Strax öster om centrum kan du se jättelika trojanska hästar, fyrkanter och nakna statyer. Här ligger nämligen en stor skulpturpark med modern konst, oftast i megaformat. Skulpturerna byts ut regelbundet så varje gång du besöker Ayia Napa finns det något nytt att se.

Karta över Ayia Napa

4,5tim
Flygtid från Stockholm