Hitta hyrbil i Santiago de Chile, Chile

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Santiago de Chile

Staden Santiago de Chile är huvudstad i Chile och har ca 7,2 miljoner invånare (2009). Det här är en av Sydamerika snabbast växande, och mest moderna städer. Finanskvarteren med de många höghusen har en imponerande skyline - och fler skyskrapor är under konstruktion. Staden har ett mycket rikt kulturliv med många jazzklubbar, teatrar och konstutställningar. På Museo Chileno de Arte Precolombino finns utställningar om olmek- maya- och inkakulturerna.


Flyg till Santiago de Chile
Den stora flygplatsen i Santiago de Chile heter Comodoro Arturo Merino Benítez International Airport men kallas oftast för Santiago International Airport.
Det finns inga direktflyg till Santiago de Chile från Sverige.

Turism i Santiago de Chile
Staden Santiago de Chile är huvudstad i Chile och har ca 7,2 miljoner invånare (2009). Det här är en av Sydamerikas snabbast växande, och mest moderna städer. Finanskvarteren med de många höghusen har en imponerande skyline - och fler skyskrapor är under konstruktion. Staden har ett mycket rikt kulturliv med många jazzklubbar, teatrar och konstutställningar. På Museo Chileno de Arte Precolombino finns utställningar om olmek- maya- och inkakulturerna.

Boende i Santiago de Chile
De billigaste hotellen i Santiago ligger i centrum, ”el centro”, och det är här som de flesta turister bor. Det finns få ”boutique”-hotell i Santiago och det är inte heller så vanligt med bed & breakfast-boende. Det kostar ca 100-150 kronor att bo på ett billigt vandrarhem eller hotell. Ett hotellrum med tv på rummet och bredband kostar ca 500 kronor/natt.

Ta sig runt i Santiago de Chile
Det smidigaste sättet att åka runt i Santiago är med tunnelbanan Metro eller det stora nätverket med moderna bussar. Tunnelbanan har 5 olika linjer och 94 stationer över hela staden. För att åka kollektivtrafik köper du magnetkortet ”bip!” som laddas med valfritt belopp. En enkelresa kostar ca 8-10 kronor.

Shopping i Santiago de Chile
Det finns dussintals stora köpcenter och gallerior i mångmiljonstaden. De två mest moderna är Parque Arauco och Alto Las Condes som båda har ca 100 butiker från välkända kedjor. Köpcentret Mall Panorámico är en galleria med 130 butiker för den som vill köpa lokal design och lokalt hantverk. Den största utomhusmarknaden är Feria Santa Lucía nära t-banestationen Santa Lucía som oftast har öppet måndag-lördag.

Santiago de Chile Chile, Sydamerika

Vy alá Santiago från linbanan
1 / 2