Råd om Macao

Av Pelle77
11 maj 2017 21:50
Visningar: 323
Vi kommer att återvända till Hong Kong efter 12 år och har 4 nätter där. Nu när vi återvänder till regionen har vi bokat in 2 nätter på Conrad i Macao. Åker med SAS så landar en Söndag 07:20 i Hong Kong. Ska vi stanna på flygplatsen eller åka intillstan för fler färjeavgångar? Någon som gjort samma resa?

I Macao, något som man inte får missa? Vill gärna se arkitekturen, få något bra restaurangtips och höra hur färjetrafiken funkar. Det verkar skilja sig med färjorna om man landar på HKG jmf med om man sovit en natt i stan.
Av Pelle77
12 maj 2017 06:47
Citerat från Bibby:
Går färja direkt från HKIA till Macau, kolla det. Åkte åt andra håller förra året.
Här har du tiderna till Taipa
http://www.cotaiwaterjet.com/ferry-schedule/hkia-macau-taipa.html

Jag hade nog valt att bo i "gamla stan", gillar Starworld.

Macau har ändrats massor sen ni var där senast, en grym upplevelse.
Tack Bibby!

Kommer att bo på Conrad som ligger vägg i vägg med Sheraton.

Vi landar 07:20 på HKIA och vad jag kan se finns det två färjor som går direkt, den ena kl 11:00 Turbojet) och den du länkade till. Sen finns det paket där landtransport ingår till Sheung Wan och färja därifrån. Frågan är om det är värt det. Får kika på tider etc.

Tar tacksamt emot tips om både Macao och HK
Av Bibby
12 maj 2017 14:38 (redigerad)
Turbojet går till Outer harbour i Macau, gamla stan, och dit ska du inte, du ska till Taipa
Sen finns det ytterligare en färjeterminal i Kowloon i HK.
Alltså, du har två i HK och två i Macau. Ja, plus flygplatsen i HK då också.
Jag rekar starkt att åka direkt från HKIA, finns ingen anledning att åka in till HK tycker jag. De går oftare iofs men att släpa på bagage, etc etc....

Sök info här men också på den förträffliga sidan Wikitravel, där hittar du massa tips.
Jag har lagt upp en hel del bilder i min profil från HK/Macau..
Bo i Wanchai i HK. Finns massa bra shopping och restauranger där, inte så mycket turister, mest expats, och kineser förstås.
Happy Valley tycker jag du ska besöka, var riktigt bra, trots att jag inte gillar hästar.
Snett mittemot Conrad ligger StudioCity, de har ett litet Pariserhjul inbyggt i själva huset, testa det om ni vill, lite småkul.
Av Pelle77
12 maj 2017 19:34
Tack för bra tips! Läste på Trippan om att man hamnar i transit och att det kan bli långa 3 timmar i väntan på färjan men å andra sidan vet jag hur man mår efter 10 timmar i luften österut så stannar nog på flygplatsen.

Macao ska bli grymt, Conrad där har redan lovat uppgradering.

Vi har bokat ett boutique hotell i HK, Hotel Stage vid Yau ma tei, verkar ligga hyggligt nära MTR
Av Annl
14 maj 2017 12:23
Vad trevligt att komma till Hong Kong - där är ju så häftigt. Alla tycker ju olika men vi gillade inte Macao.Tyckte mest att det kändes konstgjort och ledsamt. Men som sagt - alla tycker olika.Hoppas att ni blir nöjda med era dagar där.
Av Pelle77
14 maj 2017 18:51
Tack för bra tips. Afternoon tea på Ritz Carlton i Hong Kong är givet. Vi har gjort en foodie-tour i Bkk 2 ggr och gillade verkligen konceptet. Det kostar betydligt mer i HK ($750) men är det bra så är det ju ett minne för livet.

Jag gillade Vegas och vi tänkte ta det lugnt där, njuta av ett bra hotell och pool samt lite fina restauranger. En dags sightseeing och nåt besök på casino och nån show.