Nai Harn Beach i Phuket

Av Make
4 jan. 2007 20:55
Visningar: 859
Hej

Har beställt resa till hotell Sabana Resort i Nai Harn i Thailand. Har någon varit där och kan komma med lite info. Är mest intresserad av motionsmöjligheterna och snorkelvatten.

Marjo
Av Maria1
4 jan. 2007 21:46
Hej!
Hotellet är jättefint. Bra rum, fint poolområde och härlig frukostbuffé. Stranden ligger på andra sidan gatan. Lång sandstrand där många promenerar. Ska du snorkla måste du åka på dykutflykt. Inga snorklinsställen på Nai Harn stranden. När vi var där i februari för två år sedan var det höga vågor varje dag.
Hopppas ni får en underbar semester!
Av Sierra
4 jan. 2007 22:02
Nai Harn är ett lugnt område med en jättefin beach. Inga försäljare stör på beachen. Om du är ute efter snorkling tycker jag att du kan ta en taxi/tuk-tuk till Rawaii Beach (inte speciellt badvänligt) där longtail-båtarna ligger på rad för att transportera dig till lämpliga öar. Rawaii ligger 5-10 minuter från Nai Harn. Om du med motion menar löpning är området runt Nai Harn lämpligt. Där finns många småväger med lite trafik.
Há dé...
Av Digger
10 jan. 2007 17:50
Hej jag och min familj var på nai harn i mars förra året, jätte fint hotell väldigt trevlig personal, mycket lunt och harmoniskt. en varning bara försök att få rum så långt ifrån receptionen som möjligt de rummen som var närmast receptionen blev översvämmade 2 ggr under de 14 dagarna vi var där och då regnade det inte mer än vanligt. Mcket god och stor frukostbuffe. hotellet är lite dyrare med maten och lite mindre portioner än intill liggande restauranger fast den är väldigt god. Stranden är fin, ren, lång och lugn och när vi var där var det inga stora vågor som gjorde att man inte kunde bada. Det går inte att snorkla på den stranden (inte mycket fisk och inga koraller att se) men det går många båtturer som hotellet och resesäljare bredvid hotellet ordnar och de är mycket billigare att åka med dem än med tex fritidsresor utflyckter. Vi gjorde en mycket lyckan utflykt som innehöll bland annat phi phi öarna, monkey island och ett natur reservat där man spelade in filmen the beach, turen tog en hel dag där man gjorde många stopp för snorkling. Tänk på att använda mycket solfaktor på dessa utflykter. Hotellet har ett lite gym och det är lugna och fina vägar (nästan ingen trafik)som man kan promenera/jogga på.Utanför hotellet finns det en "taxi och tuk tuk station" som för en billig peng kör er vart ni vill, Kata och Karon ligger ca 15 minuter ifrån nai harn. Ha en fin semester har ni några mer frågor är det bara att skriva.
27 mars 2007 14:05
Hej

Var på Sabana i April 06 jätte bra hotell och lugn strand. Utanför finns det flera Tuktukförare, fråga dom om ni vill åka till någon ö.
Vi åkte 2 barn 2 vuxna till Coral Island och betalade 200 sek för hela familjen. Lokalbefolkningen kännar alltid någon som känner någon som har båt....
27 mars 2007 14:07
Vet inte hur ni har bokat men vi bokade hotellet via directroom.com och fick ett jätte bra pris.
Av Legusta
27 mars 2007 18:33
Nai Harn är det skönaste stället jag vet på Phuket lugnt, rent och snyggt. Ingen skrikig kommers och en av öns absolut vackraste och mest orörda lugna stränder, här blir aldrig speciellt packat med folk. Stranden är stor nog att aldrig kännas överbefolkad. Mjuk sand breder ut sig mellan djungelklädda kullar. Knappt några byggnader finns inom synhåll. Stranden är bred, vattnet långgrunt.

Den munkorden som äger marken stoppar alla försök att göra området till ett nytt Patong.

Längs med gatan som leder ner till stranden finns ett antal små affärer och restauranger, men annars här befriande stillsamt. Nai Harn är populärt bland långseglare som brukar ankra upp här under lågsäsong. Under regnperioden kan det bli stora vågor och starka strömmar vilket gör det farligt att bada.

Tips på snorkelvatten. Söder om Phuket kommer du till ett paradis för både erfarna dykare och nybörjare med snorkel. Huvudattraktionen är korallreven, som finns både vid ytan och på lagom spännande djup. På både den östra och den västra sidan om den långsmala Racha Yai ligger skyddade, breda sandstränder, med hotell och restauranger. Bergiga Koh Racha Noi är bara för erfarna dykare. Öarna kallas även Raya Yai/Raya Noi ibland.

Alla dykfirmor har utflykter till Koh Racha Noi. Vill man åka på egen hand kan man ta morgonbåten från Chalong eller Phuket stad. Resan tar cirka en timme. Pris: 40 kr t/r. Ett alternativ är att hyra en långsvansbåt från Rawai eller Chalong för 300 kr. Då tar resan cirka två timmar.

Mitt hetaste tips om du vill snorkla eller dyka och är ett måste om du är i krokarna är Similian Island ligger långt ut i Andemanhavet. Rankad som ett av tio världens bästa dykplatser.

Med Thailand bästa dykvatten, siktdjup på 35-40 meter, korallrev och mängder av färggranna fiskar, står öarna överst på mångas önskelista. Båtresan hit tar lång tid och öarna och havet är värda mer än några timmars besök. Om du har ont om tid finns dagsutflykter som åtminstonde ger ett litet smakprov.

Havssköldpaddor är en relativt vanlig syn på Similian, även om det är en hotad djurart. Även Valhaj, världens största fisk som kan bli upp till 15 meter trivs i vattnen runt Similian. Den stora mantan kallas även Djävulsrockan är helt ofarlig och blir upp till 9 meter och äter plankton. Störst chans att se djurliv är i slutet av säsongen, då vattnen är fulla av näringsrika plankton.

Seatran Travel har turer från Phuket varje dag. Vuxna betalar 625 kr och barn 450 kr. I priset ingår busstransfer till hamnen i Thap Lamu. Båtresan tar två timmar enkel väg med snabbgående motorbåt. Lunch, snorklingsutrustning och två timmars bad på Ko Similian.

Mer info på: http://www.2thai.nu
MVH Leif
Av Mal
28 mars 2007 16:48
Vill ni snorkla strandnära, ta en promenad över kullen mot Rawai-hållet. På andra kullen sidan ligger Yanoi Beach där det finns rätt mycket fisk att kika på.
Av Pom
9 apr. 2007 14:55
Digger: Vi åker till Nai Harn sista november i år. Tycker den utflykten du åkte på verkar intressant. Hur hittade du den resan och vad kostade den? Fanns det många alternativ på resor, vore roligt att veta ungefär vad man kan förvänta sig att åka på direkt ifrån hotellet.