Karibien

Av Malinhs
4 apr. 2017 15:23
Visningar: 180
Hej
Vi funderar på en båtluff i Karibien i nov/dec ca 3 veckor, är det någon som har lite tips. Har börjat titta på St Lucia, Grenada, Saint Vincent och Barbados (som verkar vara bra att flyga till). Vi vill helst hitta lite billigare boende och kunna ta oss mellan några öar.

Med vänlig hälsning Malin o Peter
5 apr. 2017 09:37
En sida med information är: http://www.travellerspoint.com/guide/Caribbean_ferries/
Ett bra alternative är att köpa en open jaw biljett till Guadeloupe och hem från St Lucia (eller tvärtom). Då kan du åka båt Guadeloupe - Dominica - Martinique - St Lucia och även ett par öar till. Ser ut som det finns ett båtluffarkort också. Mer information: http://www.express-des-iles.com/informations-voyageurs/tarifs.cfm
Ett annat förslag är att flyga till St Martin och därifrån går båtar till Anguilla, St Barthelemy och Saba som är en av Västindiens höjdare.
Även mellan St Vincent och Grenada kan man åka båt via Grenadinerna som räknas som några av de vackraste öarna dock kanske inte de billigaste.
Av Malinhs
13 apr. 2017 23:17
Tack så mycket för tips! Ska läsa igenom ordentligt 😀! Återkommer med nya frågor 😉! Vilken ö är eran favorit och varför!
14 apr. 2017 08:45
Jag gillar Antigua, Anguilla, Jungfruöarna och Barbados för stränderna. Curacao, Aruba och St Barths för sina fina huvudstäder.
Av Malinhs
19 apr. 2017 11:35
Hej igen :)!
Tänkte höra om det är någon som har tips på lite billigare boende på Bequia, Grenada och Saint Lucia eller några andra öar runtomkring? Skulle helst vilja hitta något som låg kring 500 kr.

Med vänlig hälsning Malin