Jfk och long island. Long Beach hyra bil.

Av Marcusg
30 dec. 2017 20:01
Visningar: 184
Vi skall till new york i maj 2018. Flyget hem går 23 på kvällen.
Suttit och tittat om man tar sig till jfk och sen hyr en bil där kan man med lätthet köra till long island och där är en lång strandpromenad samt en outlett.
Något man bör tänka på gällande köra och speciellt då köra hit ut?
Någon som gjort samma och kan berätta något bra :)
30 dec. 2017 21:41
Inte mer än att det kan vara väldigt svårt att beräkna hur lång tid det tar att köra. Det kan vara sinnessjukt mycket trafik ibland, men det är nog betydligt värre på väg mot Manhattan än ut mot Long Island. Det går smidigt att lämna tillbaka bilen på JFK eftersom alla hyrbilsföretag ligger på samma ställe och sedan tar man AirTrain (gratis mellan terminalerna) till terminalen som ert flyg går ifrån. Räkna dock med att ni behöver mer tid på flygplatsen är på t.ex. Arlanda eller Kastrup. I jämförelse är JFK hopplöst underdimensionerad och när det är stora resdagar blir det ibland sinnessjukt långa köer. Går flyget 23 (låter som Norwegian) så bör ni vara på terminalen 2,5 timme innan, för att inte riskera att det blir stressigt. Alltså bör ni lämna bilen senast 20.
Av Marcusg
30 dec. 2017 21:53 (redigerad)
Najs tack.
Tänkte mer vi har varit 10 dagar i NY så sista dagen när man ändå checkar ut så kunde man kolla lite här. Gå på en outlet o kolla lite natur innan hemfärd.
Vi åker med norwegian tror till o med det är 23.59 men vi kan vara där tidigt kände mest att det var en bra dag när man ändå checkar ut inne i NY så kan man ta den dagen till det.
Vi åker hem den 29 maj. Så kan vara knivit dagen efter memorial day kanske. Dock är det en tisdag så kanske mindre folk ute den dagen.
31 dec. 2017 00:17
Ah, OK! Men i så fall kan det ju vara en bra ide att hämta ut bilen på Manhattan och lämna den på JFK. Det brukar inte kosta mer att lämna på annat ställe när det är inom samma delstat. Då slipper ni taxi eller tåg till JFK och kan dra ut mot Long Island direkt på förmiddagen.

Att köra i USA är inga konstigheter. Det är ju mycket trafik i och omkring New York, men det är det ju i andra städer också. Man får svänga höger vid rött om det är fritt (och ingen skylt som säger att man inte får) och man får köra om på insidan/högersidan på motorvägarna, vilket är lite annorlunda. I övrigt är det mest som i Sverige.
Av Marcusg
31 dec. 2017 00:38
A najs tänkte inte på att jag kan hyra inne i Ny. Tack.
Hoppas det skall gå bra att köra, körde på Hawaii för några år sedan o det gick bra.
Tack för infon.
Av Hawaii
31 dec. 2017 03:25 (redigerad)
Inte för att jag vill avråda, men vill bara påpeka att det är en ENORM skillnad mellan att köra bil på Hawaii och i New York City. Har själv kört mycket i NYC och trafiken är oftast intensiv med små marginaler. Typiskt enormt korta på- och av-körningsramper till motorvägarna t.ex. och lite mer "tuff" körning. Trafik i Hawaii normalt mycket mera easy going med rusningstrafik i Honolulu som eventuellt undantag.
Det här är kanske en dum fråga - men varför inte helt enkelt ta en taxi. Ingen aning om vad pris skillnaden kan vara men du slipper ju då helt automatiskt en del ev. problem. Att behöva stöka med en hyrbil om man inte absolut måste det under en redan ganska intensiv resdag tycker jag är att medvetet planera in eventuella stress och orosmoment.
31 dec. 2017 03:40
Ja, det är MYCKET trafik i NYC. Men det funkar. Man får vara uppmärksam och är man van vid att köra i tät trafik så löser man det. Det är som Malmö (lite småaggressivt), men med betydligt fler bilar, ungefär. :-)

Ett alternativ kan ju annars vara att ta LIRR (pendeltåget) istället. Går från Atlantic Terminal i Brooklyn och stationen där man byter till AirTrian till JFK heter Jamaica.
Av Marcusg
31 dec. 2017 04:06 (redigerad)
Ja vi får se. Tanken med hyrbil är att man kan fara runt själva och man har bagagen med sig så vi kan ta en sista runda shoping på outlettet där ute. Kan ju alltid hyra en bil där Lirr stationen är innan jfk. Tror det är meck att ta sig runt utan bil om man vill se lite natur mm.

Vårt hotell i NY ligger presis bredvid Penn. Så det går lätt ta Lirr därifrån. Är kansle smidigast.
Men om man ser Long Island så är det mer Hawaii stil va?
Av Hawaii
31 dec. 2017 04:13
Long Island och Hawaii - två helt olika världar - på alla sätt. Eventuellt om du tar dig allra längst ut (österut) på Long Island så är det kanske annorlunda där. Har själv aldrig varit därute.