Gruppresa

Av Steffea
1 juni 2015 17:32
Visningar: 401
Hej,

Någon som vet om det finns någon bra arrangör av gruppresor för ungdomar som inte vill resa själv? Har en son som skulle vara intresserad av detta.

MVH
Av Ziesta
3 juni 2015 15:04
Hur gammal är din son?
Av Steffea
3 juni 2015 16:14
Min son är 24 år , jag kan inte hitta något eller någon som ordnar sådana resor.

MVH

Stefan
3 juni 2015 18:58
Jag har ingen koll på några specifika gruppresor för särskilda åldrar men själv så åkte jag (var 24 då) på en gruppresa till Kina förra året och det var en vanlig gruppresearrangör. Det som var då var att alla andra var betydligt äldre än mig och ingen annan reste ensam men jag hade inte mindre trevligt för det.

Ett tips vore kanske att kolla in på Kilroys hemsida, de riktar in sig mot oss lite "yngre" och har kanske några intressanta gruppresor. Och med rosa bussarna kan jag tänka mig att det är väldigt blandade åldrar som åker, det kanske kan vara värt att kolla upp.

I övrigt så måste jag säga att resa själv är något jag tycker att fler personer borde överväga. Hur man upplever det är självklart beroende på hur man är som person men de resor jag gjort själv har varit bland mina bästa :)
3 juni 2015 21:32
Rosa bussarna är väl perfekt i den åldern??
Av Ziesta
3 juni 2015 22:09
Jag har rest på flera gruppresor, den första när jag var 23 och skulle till USA.. Jag trodde att det bara fanns gruppresor inriktade på en äldre målgrupp.. så blev väldigt glad när jag insåg att det fanns en hel uppsjö av reseföretag som ordnade gruppresor för yngre, och/eller blandade åldrar till olika delar av världen. :-) Ofta i budget-variant.. lite som backpacking fast i grupp. De flesta av företagen är dock inte svenska. Contiki, som jag åkte runt med på östkusten i USA, har 18-35-åringar som målgrupp. Resan var väldigt lyckad! http://www.contiki.com/

Sedan dess har det blivit flera ytterligare gruppresor med olika företag och olika delar av världen.. Bland annat Gecko's i Thailand, Paddywagon på Irland, TopDeck (också inriktade mot ca 18-35-åringar) runtom i Europa, VegVoyages i Indien... Planen är att även testa att åka med Rosa Bussarna någon gång i framtiden. :-)
http://www.geckosadventures.com/
http://www.paddywagontours.com/
https://www.topdeck.travel/
http://www.vegvoyages.com/
Man kan hitta flera av företagen här: http://travaddict.com/

Bra tips från Maria1989 också att kolla med Kilroy och liknande reseföretag. Jag tror att de har med ex Geckos i sitt utbud.

Även här på Reseguiden finns en del sådana resor från olika företag, men jag tror att de flesta av dem inte har någon speciell åldersmålgrupp..
http://www.reseguiden.se/erbjudanden/*/rundresor/29

Jag har även hört mkt gott om UCPA men inte testat det själv.. http://www.ucpa.se/

Något speciellt land/världsdel som din son vill besöka?
Av Steffea
4 juni 2015 21:29
Tack för många bra svar😄 Han har varit i Japan läste med Bluberry , kan tänka mig att han vill åka i den regionen , kanske Sydkorea

Mvh

Stefan