Dalsland, Värmland, Dalarna, Närke

Av Jennie1
22 mars 2010 19:28
Visningar: 1473
Vad får vi inte missa..?? Har ju världens möjlighet att få massa tips här. Det sitter ju fullt av specialister på reseguiden, var och en på sitt landskap/ort.
Ska alltså bila i de fyra landskap jag nämt. Söker roliga, annorlunda och knäppa sevärdigheter. Biligt boende, även de annorlunda. Ställen med god mat. Har tänkt att hålla oss till småvägar så bjud på era smultrorställen... Ser fram emot många bra tips!! Vi ska resa islutet av maj/början av juni. Jennie.
22 mars 2010 22:17
Hallå!

Oavsett om ni kommer från Dalarna och nedåt eller tvärtom, är Södra Finnskogen i nordvästra Värmland värt ett besök.
I området finns orten Bograngen samt byn Kindsjön (10 minuter från Norska gränsen). Bograngen är känt för sin lanthandel (ICA) som varje dag lockar
ett flertal norrmän över gränsen för att storhandla. I området finns fina sjöar (mest för fiske av flera slag) samt en hel del kulturmärken.
T.ex kan man hitta en stuga som serverar våfflor uppe på Skrockarberget mitt i skogen. Där finns även ett spökhus för de modiga.
Har man tur kommer man även dit under dagen då byn Kindsjön steker kolbullar över öppen eld!
För att ta sig mellan Dalarna och Värmland tar man vägen över ett berg som påminner om ett Norrlandslandskap.

Hoppas ni fått liiiite inspiration i alla fall!

/Sebastian Anjou
Av Jennie1
28 mars 2010 19:43
Tack så mycket, något att jobba på..! Våfflor kommer det helt klart bli!!
Någon som har något om Dalsland?? Jennie.
31 jan. 2011 23:50
NI har kanske redan kunnat åka men hoppas på att någon annan vill följa era spår så passar på att tipsa om Örebro eftersom jag kommer därifrån, en underbar stad med massor att göra!

/Erik på fritiden.se