Asien april-sept - tips tack!

7 feb. 2015 17:55
Visningar: 110
Hej! Vi är ett par som ska resa i Asien april-september. Vi är rookies på backpacking och behöver alla tips vi kan få. Vi har tänkt oss att resa till Bangkok och utgå därifrån. Vi tänker oss att vi åker från Bangkok sakta ner mot Malaysia sen till Indonesien och hänga på Bali ett bra tag, sen ta oss till Vietnam och Kambodja och sen åka hem igen via Bangkok.

*Thailand - Läste vid ett tidigare inlägg att vi kan behöva en utresa från landet redan när vi reser dit. Kan nån tipsa om en hemsida som man kan köpa det? (Färja eller buss eller så) Ska man satsa på östsidans öar som t ex koh tao eller mer mot västkusten typ Krabi? Tips på billigt boende? Även tacksam på andra små tips och lifehacks som kan vara bra att ha på vägen.

*Malaysia - Kan ni tipsa om resmål som vi inte får missa? Gärna boendetips med.

*Indonesien - Ca 1,5-2 månader. Vi har tänkt koncentrera oss på Bali och Gili Trawangan. Finns det nån som vet nån sajt där man kan hyra typ ett längre boende t ex lägenhet en månad eller hus eller dylikt? Helst inte så dyrt. Vad får man inte missa när man är på Bali? Hur ska vi göra med visum? Vi kommer ju inte ha flygbiljetter till och från Bali och jag läste att det behövs om man ska ansöka om visum här hemifrån. Ska vi ansöka på plats?

*Kambodja - Tips på härliga resmål här och även boende och resvägar inom landet vore jättebra!

*Vietnam - Vad får vi inte missa här? Tips på boende och hur man bäst reser inom landet vore jättebra.

Blev ett långt inlägg men ni kan ju så mycket och vi vill veta så mycket vi bara kan inför resan. Stort tack på förhand!