Redang i September.

22 apr. 2016 21:52
Visningar: 191
Jag och maken har bokat en resa till bla redang 1-7september men nu när jag sökt runt verkar många skriva att vädret är sämre då.
Någon här som har erfarenhet.
Vi kommer börja våren resa med 3 nätter i borneosregnskog, sen 3nätter i KL.

Vill ju inte åka till sol o bad och sen att man inte kan göra det på en ö där just sol och hav är vad man gör där ;)
27 apr. 2016 14:24
Har inte varit på Redang under september månad, men dock på Perhentian förra året och Kapas året innan (samma väder som Redang). Som alltid finns inga garantier, men jag hade fint väder i vart fall - mestadels sol med enstaka dagar med moln. Regn på eftermiddagarna. Personligen tycker jag september är den bästa månaden att besöka östkusten, möjligtvis även mars och april, då det är lite lugnare med färre turister. Ofta är priserna lite lägre också.

Oktober anses vara sista månaden att besöka östkustöarna, mitten av oktober brukar de flesta stänga ner fram till februari/mars.
27 apr. 2016 15:39
Citerat från Patrickj:
Har inte varit på Redang under september månad, men dock på Perhentian förra året och Kapas året innan (samma väder som Redang).........
Å tack såmycket för ditt svar Patrickj!
Då kan vi nog känna oss lugna. Väder är ju alltid svårt. Men en skur här och där står man ju ut med, då får man njuta av hotellet :)
Har du varit på Redang tidigare? Vad tycker du om utbudet av tex kiosker. Om man vill köpa tex alkohol och godis är de billigare o köpa med från fastlandet då? :)
27 apr. 2016 19:23
Hej! Jag har varit på Redang, dock inte i september. Några kiosker eller allmänna affärer såg inte jag över huvud taget. Det fanns en enklare butik med småsaker, typ lite badkläder, smycken mm. Den här lilla affären fanns intill där vi bodde, en resort.
Har aldrig tänkt på om det över huvud taget skulle finnas en kiosk, känns som en ö med resorter och snorkel/dyk center.
Det kanske finns andra som vet?

Det var i alla fall fantastiskt härligt där, turkost vatten, vit sand och härlig miljö.