Stöd Ukraina

Mats_sussis blogg

Lördag 6 December 2008 - Koh Yao Yai

Vilken miss

Tjenare...
Vi lämnar vårat fina boende i Khao Lak. Khao Lak Andaman Resort kan jag rekomendera. Nybyggt och fint. Bra personal. Inge pool men vem behöver en pool när man har en jättefin strand utanför bungalowen. Inte mycket folk heller. Om någon råkade slå ner baken närmare än 25 meter så funderade man varför dom måste vara så närma..
I alla fall. Efter utcheckningn så sätter vi oss och väntar på våran mini-buss som skall ta oss till färjan till Koh Yao Yai. Den skulle komma 11.30 men var lite tidig och kom 11.15. Bussresan skulle ta 1.5 timme men tog drygt 2 timmar. Och inte visste chauffören vart han skulle heller. Han fick stanna och fråga några gånger efter att han kört fel. Till slut kom vi i alla fall fram. Klev ombord på båten som skulle ta oss till våran ö. Båten fylldes på och till slut var den full.... med muslimer och sedan vi fyra. Det var inte utan att man kände sig lite offside. Båtresan skulle ta cirka 20 minuter men den tog över timmen. Till slut var vi i alla fall framme på ön. Folk från resorten stod och väntade på oss på piren med en bil. Så vi klev på och när vi klivit på så började det att regna. Efter ett tag började det att ösa ner och när man trodde att det inte kunde regna något mer så öppnade sig himlen.... 20 mnuter senare var vi framme. Han stannade i alla fall men vi såg inget boende.
Efter en kort prommenad så hittade vi i alla fall på resorten. Checkade in och gick till våra bungalower som visade sig vara hyddor gjorda av något flätat matrial. Inte speciellt täta väggar. Hålen i flätorna gjorde att det måste till en blind och onykter mygga för att inte ta sig in i hyddan. Vi var i alla fall hungriga så vi gick till restaurangen för att äta. Där upptäckte vi att allting var dubbelt så dyrt eller mera än i Khao Lak. Varför stannade vi inte kvar??? Efter att ha ätit lite så gick vi tillbaka till våra hyddor och plockade fram lite kortspel. en hollywood sitter aldrig fel. Lite pilsner och samsong dessutom. Många kort spel senare och därav också många öl senare när man började bli lite små full så tyckte vi att vi skulle ta ett natt bad. Nakenbad i natten skulle sitta fint. Stranden hade ju sett bra ut i dagsljus... men det var bara ovanför vattenytan det var bra. Under vattnet var det inta sandstrand utan stenar..... Det var i alla fall skönt att bada.
Sedan söv vi så gott det gick.

Nästa morgon efter att vi lyckats hitta ut ur myggnätet så skulle det bli skönt med lite frukost. Continental frukost för 250 bath/pers. Det var typ rostade skorpor. Äggröra som inte var god och lite te. Nej nu fick det vara nog. Nästa båt härifrån sade vi. Den båt som kom med skulle inte gå föräns på eftermiddagen. Men från en anna pir så gick båtarna oftare. Så vi sa ta oss dit. Båten var en större longtail båt med tillhörande V8-motor. Den resan skulle ta 1 timme och 20 minuter men tog knappt 1 timme. Sedan tog vi en taxi till Karon Beach.
Dela med andra:    

Kommentarer
Mats_sussi säger:
Hej.
Vill ni ha lugnt och skönt. Trevligt folk. Fantasiska stränder. Så då är Khao Lak perfekt. Det tyckte vi i alla fall. Vi bodde på Khao Lak Andaman Beach Resort. Det ligger efter stranden nedanför Khao Lak centrum. På kvällarna hördes bara naturen. Ingenting från trafiken på vägen. Vi bodde i tredje bungalow raden från stranden, av fyra. Dom ville först ha 2000 Bath men vi betalade 1700 Bath. Stora fräscha bungalower. Bra och billig mat. Inte dyrare än uppe på huvudgatan.

MVH
Mats & Sussi.
Postat 2008-12-19 10:12  Anmäl
Majson säger:
Hej,
vi är i Karon till i morgon lördag, åker då vidare mot Khao Lak. Tycker Karon har varit ok men mycket stökigt. Längtar efter det Thailändska lugnet. Många här är tveksamma till Khao Lak och vi börjar nu undra om vi verkligen har gjort rätt val.... hur upplevde du Khao Lak? Tacksam för lite tips... mvh Majson
Postat 2008-12-19 02:39  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma....
15 år sedan
Äntligen Sverige.
15 år sedan
Mellanlandning på hemresan
15 år sedan
Bangkok Royal River
15 år sedan
Solavslutning i Pattaya
15 år sedan