Stöd Ukraina

Romhas blogg

Måndag 1 Augusti 2011 - Cinque Terre

Vandring i Cinque Terre

Äntligen fick jag besöka dessa fem små italienska byar som klänger sig fast på klipporna vid Medelhavet. Och så fantastiskt vackert - helt bedårande och hänförande. Vyer och utsikt hela tiden och en strålande sol på en knallblå himmel över ett hav som skiftar mellan ljusblått, mörkblått och turkost, när vi vandrar fram mellan vingårdarna. Låter jag lyrisk eller ?
Vi bodde i gamla stan i Monterosso, vilket visade sig vara riktigt klokt ! Stella Della Marina hette hotellet - ingen hiss men vad var dessa 60 trappsteg upp till rummet mot de som sedan skulle visa sig på vandringen. -nada !
Denna nordligaste by hade flera stränder, både privata och offentliga, och var lättillgängliga för alla. Skönt med ett svalkande dopp i Medelhavet efter de tuffa vandringarna.Tuffast var mellan Monterosso och Vernazza, 3 km, trappor nästan hela tiden, och inte vilka trappor som helst, utan i olika storlekar, upp och ner och ner och upp. Men kul var det ! Förvånande nog mötte vi flera i flippflopp , ballerinaskor och tunna sandaler. Undrar hur de fötterna och benen mådde nästa dag.
OK det var "bara" 3 km men det tog 2 timmar att komma fram till nästa by Vernazzo. Efter vilopaus med öl och glass och lite sightseeing i denna vackra by vandrade vi vidare till Corniglia. Nu var det 4 km men det tog också 2 timmar och nästan lika många trappor. Denna by låg uppe på berget utan kontakt med havet men med lika strålande utsikt som de andra. Sedan var det skönt att åka tåg tillbaka till Monterosso för bad i havet. Tågbiljett ingick i vandringskortet.
Nästa dag tåg vi tåget ner till Riomaggiore och vandrade "kärleksstigen" till Manarola. Detta var som en autostrada i förhållande till de andra vandringarna. Tusentals med små hänglås hängde överallt på denna stig där älskande par lovat varandra evig kärlek och evig trohet och därefter slängt nycklarna i havet.
Mysiga byar båda två men vi var glada att vi började vandringen uppifrån Monterosso.
5 fantastiska dagar som gav mersmak för vandringar.....
Vi flög till Pisa, tog tåget sedan till Monterosso - allt gick hur smidigt som helst.
Kan verkligen rekommendera dessa små byar.
Dela med andra:    

Kommentarer
Reseglad säger:
Jag kan förstå att denna vandring - resa var lyckade.Cinque Terre är en riktig pärla.
Postat 2011-09-05 23:55  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet