Stöd Ukraina

Fredns blogg

Torsdag 8 Oktober 2009 - Taquile

Ut på Titicacasjön

Idag blir vi som vanligt väckta tidigt. 6.30
Efter frukost får vi åka cykeltaxi till hamnen, där vi kliver på en båt som tar oss ut till Uroindianernas vassöar. Där tar de emot oss och visar och berättar hur de bygger upp sina öar. De sågar loss rotsystemet på vassen i stora stycken som sen binds samman till flytande öar. Det finns 38 st och det bor 8-10 familjer på varje.
De har anpassat sig till turistnäringen och visar upp sig för turisterna. Bjuder in till sina hem och vill sälja sina hantverk. Och gör turer i vassbåtar.
Annars lever de på fiske.

Fantastiska färger på kläderna. Det lyser på stränderna när man kommer åkande.

Vi fortsätter vår färd mot ön Taquile som ligger några timmars båtfärd ut i sjön. Den har ca 2500 invånare.
Där blir det lunch, ett fotbad i sjön, visning av textilier, jordbruk och hantverk. Männen stickar sina egna mössor och även till sina söner. Olika färger beroende på om man är barn el gift.

Vi vandrar vidare över ön, uppåt igen. Vi ska till ett vandrarhem där vi ska övernatta. När vi kommer fram blir vi uppdelade och får bo i olika hus. Några får rum ca 30 min promenad vidare uppåt i bergen....
Vårt rum består av en dubbelsäng, halm på golvet och vass på väggen. Undrar vad som kryper där?
Potta under sängen har vi också.

Vid halv5-tiden börjar vi klättra uppåt på berget. Vi ska gå och se på solnedgången. Tar nästan en timme att komma fram. Solen går ner ca 17.45, sen ska vi ta oss tillbaka i mörkret. Med hjälp av pannlampa eftersom det ej finns belysning.

Middag nere på vandrarhemmet. Sen blir det tårta idag också. Ytterligare en i gruppen som fyller år. Lite musik och dans innan vi kryper ner i sängen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma igen
12 år sedan
Sista dagen i Vietnam
12 år sedan
Halongbukten - Hanoi
12 år sedan
Övernattning i Halongbukten
12 år sedan
Heldag i Hoi An
12 år sedan