Stöd Ukraina

Hansiaxelssons blogg

Söndag 10 Mars 2019 - Koh Lipe

Transportdag

söndag 10 mars 2019 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Det blev ytterligare några härliga snorkeldagar på Koh Lipe, innan det blev dags att ta sig hemåt.
Klockan 0830 packar vi flakmopederna som ska ta oss över ön till färjeläget. Flakmopederna är snarare mopeder med sidovagn, med plats för baggage och passagerare.
I färjeläget startar så Thailänsk procedur med biljetter, boardingcard och passkontroll. Återigen behåller de passen för att dela ut dom på färjan.
En och en halv timma senare, stämplas vi in i Malaysisk passkontroll. En minibuss tar oss till Langkawi International Airport.
AirAsia's rutiner för maskinincheckning fungerar perfekt. Baggagetaggar rullar ut ur maskinen och vi får hjälp med att sätta på dom på våra väskor.
En dryg timma senare landar vi på KLIA2. Den "nya" inrikesflygplatsen. Vi har redan bokat en Van som som tar oss in till Swiss-Inn i Chinatown, Kuala Lumpur. Vi avbokade Concorde Hotell för att vi ville bo där det är lite mer liv och rörelse. Och det får man ju säg att det är på Petaling Street. En helt annan standard på hotell men också ett annat pris. Mycket billigare.

Tidigt idag tog vi en taxi till Mid Valley City, ett kämpestort köpcenter där Victorias...nånting ligger.
Det skulle köpas designade damunderkläder🤔. Finns tydligen inte på så många ställen. Vi män kikade på golfprylar och Samsungs lansering av S10'an.
Resten av dagen har vi haft religionskundskap.
Vi besökte ett kinesiskt tempel där det var full aktivitet och vi kom lite försent till ett bröllop, i ett hinduiskt tempel.
Sen vandrade vi vidare till Kuala Lumpurs vagga och
moske'en Masjid Jamek. Det var här, där 2 floder rinner ihop till en, som KL uppstod en gång i tiden.

Nu sitter vi och försöker hålla oss vakna, för imorron bitti 0500 kommer vår formel 1-förare Stennie och hämtar oss till flygplatsen. Hon hämtade oss där igår och vi tyckte hon körde otroligt bra i den täta trafiken.

mvh
Anne o Hans
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Brandlarm och flygplatskaos
38 veckor sedan
Rundvandring på Guinness
39 veckor sedan
Kilkenny Castle och Hurling
39 veckor sedan
Ring of Kerry
39 veckor sedan
Cliffs Of Moher
39 veckor sedan