Stöd Ukraina

Fredns blogg

Onsdag 15 Februari 2012 - Phnom Penh

Tortyrmuseum och ekoturistby

Tar en morgonpromenad. Går på marknad utanför hotellet. Där säljs mycket frukt, grönsaker och färskt kött av olika slag. Fiskarna är så färska så de hoppar på bordet.

Vi gör ett besök i en stor pagod, hälsar på några munkar. Det är någon form av cermoni till Buddah, mycket rökelser och färska blommor. Människor i kö för att komma in och hedra.

Vi gör ett besök i tortyrfängelset i Phnom Penh. Vi får träffa en kvinna som själv var med under Röda Khmer-tiden. Hon berättar sin upplevelse, hur de blev utkörda ur staden och fick arbeta som slavar på landsbygden. Fasansfulla bilder och målningar. Små, små celler där människor blev instängda och fastkedjade.

Efter lunch åker vi vidare mot ekoturistbyn Chambok där vi ska övernatta. Några av oss följer med en lokal guide på promenad till ett vattenfall. Det är ca 40 m högt, men just nu är det inte så mycket vatten i fallet.

Vi får middag som lagas av kvinnor i byn. De driver resturangen där.
Nu är det dags att ta oss fram till de familjer som vi ska bo hos. Det är helt kolsvart ute, ingen elektricitet.

Vi hittar våra hus och blir tilldelade sängar i ett stort hus. Det är en ensamstående kvinna med två barn som är äger det hus vi bor i. Runt huset går några oxar. Ficklampa krävs när man ska göra sina toalettbestyr i mörkret.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma igen
12 år sedan
Sista dagen i Vietnam
12 år sedan
Halongbukten - Hanoi
12 år sedan
Övernattning i Halongbukten
12 år sedan
Heldag i Hoi An
12 år sedan