Stöd Ukraina

Gullnas blogg

Fredag 7 Mars 2008 - Tokyo

Tokyo 2008-03-07

Ännu en solig dag. Åker till Roppongi igen, med sikte på Kinesiska ambassaden. Råkar se en kurbitsmålning i ögonvrån, på andra sidan gatan, och det visar sig vara Lilla Dalarna, en restaurang med skandinavisk husmanskost. Tyvärr var den stängd.

Chansar lite och frågar mig fram. Gatunamn är det bara att glömma och jag har ändå ingen så detaljerad karta. Jag lämnar in min visumansökan.

Tar t-banan till Yoyogi-stationen i Shinjuku. För första gången möter jag riktig trängsel i Tokyo, bland skyskraporna i Shinjuku. Jag letar på Tokyo Metropolitan Governmental Building, motsvarande länsstyrelsens kontor. Byggnaden kostade tydligen en miljard dollar och har kallats för "Tax tower" då den är finansierad av skattemedel. Jag tycker den är vacker, den har ett futuristiskt utseende. Den är 243 meter hög och Tokyos högsta riktiga byggnad; Tokyo Tower är högre. Jag åker upp till utsiktspunkten (gratis) på 45:e våningen. Soligt och relativt klart men det går inte att se Fuji-berget tyvärr.

Käkar lunch på en kinesisk restaurang på väg till Shinjuku-stationen. Det mulnar. Har ingen plan, går under järnvägen och in i Kabukicho, ett område fyllt med spelhallar och biografer och annat. En man går fram till mig och snackar engelska och försöker sälja in ett ställe med, vad ska jag säga, erotisk underhållning etcetera. En annan vill sälja marijuana, trevlig snubbe, från Nepal, har varit i Japan i fyra år, men har tröttnat och ska åka hem igen säger han. Egentligen gör han konstverk i trä. Happ.

På kvällen går jag till en restaurang där du får se maten tillagas på ett stort stekbord framför dig. Jag väljer en okonomiyaki med fläsk. Den görs av en röra med grönsaker med bacon och det hela steks till en cirkelrund anrättning. Efterrätt sakura -- körsbärsglass med blomblad i.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Stockholm 2008-05-16
16 år sedan
Tallinn 2008-05-15
16 år sedan
Pirita 2008-05-14
16 år sedan
Narva - Tallin 2008-05-13
16 år sedan
Narva 2008-05-12
16 år sedan