Stöd Ukraina

Happiests blogg

Söndag 1 Januari 2017 - Koh Lipe

Tänk noga över ditt val av att åka Speedboat i Thailand

Vi är två familjer som öluffar i Thailand under 3 veckor.
Vi började vår efterlängtade semester med en vecka på Koh lanta.
På nyårsdagen var det dax för oss att flytta oss till de kritvita strändernas paradis ö Koh lipe.
Vi läste lite trådar om vilket färdmedel som var bäst... färja eller speedboat. Vi valde tyvärr det senare alternativet. I Sverige semestrar vi i båtar och är sjövana men denna resa blev en mardrömsresa... jag trodde faktiskt att jag tagit med mig min familj på en sista resa.
Det började med att vi stod ca 60 personer med mycket packning som väntade på kajen. Vi hoppade på bland de sista och fick sitta längst bak vid motorerna. När de tre motorerna startades igång så strulade 2 av dom vilket de gjorde under hela resan. När vi kom ut på havet så skvätte det endel och vi satt som dränkta katter o de andra skrattade åt oss men det kunde vi ta, havet var ju inte så kallt. Det dröjde ca 30 minuter så blev det pay back time
ALLA i båten satt som våta katter och vågorna var meterhöga. Folk började spy och kaptenen som körde båten satt till och från o sov i den svåra sjögången... visst är det nyårsdagen idag men va faaan, var finns omtänksamheten att ta oss fram levande? Vågorna slog så hårt i båten så att jag ibland trodde att de skulle ta båten i 1000 bitar.
Tack gode Gud att vi kom fram levande.
Vi har nu bokat om våra speedboat biljetter som skulle ta oss vidare till nästa ö till färjebiljetter och budhaya kan se sig om efter andra resenärer. Vi tänker varna alla vi känner så att inte de råkar ut för samma helvetes upplevelse och då har vi ändå båtvana!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet