Stöd Ukraina

Moniqes blogg

Tisdag 19 Augusti 2008 - Moskva

Tåget går

Vaknar tidigt och äter en rysk frukost. Sedan kommer en reserepresentant med våra voucer för hela resan till Hongkong. Därefter är det dags packa ihop och ta tunnelbanan till Yaroslava station. Tunnelbanestationerna är bra, det är relativt lätt att hitta på egen hand och det finns vänliga ryssar att fråga om vägen ifall det behövs.

Det är lite regn i luften och när vi kommer till järnvägsstationen regnar det. Efter lite väntande kommer vårt tåg in. Detta är inte den vanliga ryggsäcks-resan. Vi åker en lite nordostligare tripp. Nästan bara ryssar på tåget och vi. Vår kupé delar vi med en ryska och hennes barnbarn, en dotter på 18 år. De har varit i Kaukasus på semester och skall hem till Perm.

Kzenia, barnbarnet, pratar blygt lite ryska. Vilket gör att vi får bra kontakt med dem. De hjälper till vid stationerna och vi handlar mat tillsammans. De bjuder oss på kokt potatis och inlagd gurka, inköpt i Danilov, vi äter med händerna - gott.

Landskapet är kuperat, mycket björk och gran utanför. Det är vacker och stort. Vi åker o åker, passerar by efter by. Men det blir glesare med det. Det blir kväll och vi gör oss i ordning för första natten i tåget. Lite ovant, men känns helt OK.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet