Stöd Ukraina

Noas blogg

Onsdag 8 Juli 2009 - Thailand

Sommarsemester i Thailand

Denna sommar har vi utforskat lite utav Thailand som var precis så underbart som vi blivit lovade av alla Thailandsälskare.
Med man och tre barn 12, 9 pch 7 år gamla for vi iväg i början av juli och njöt först av två fina veckor på Koh Samui där vi hade hyrt ett jättehus med egen pool och fantastisk utsikt över Chawengbukten.
Första veckan tog vi det lite lugnare och höll oss rätt mkt till stället och närmsta byarna, andra veckan hyrde vi egen bil vilket var riktigt skönt både med tanke på att man slipper deala om taxipris o dyl. och inte minst friheten det trots allt ger.
Koh Samui är väldigt vackert, men som många sagt ganska överexploaterat på sina ställen och Chaweng på kvällarna var ganska horribelt. Det som väger upp det negativa är givetvis de små smultonställena som man ändå kan hitta, den goda maten och så otroligt vänliga människor.
Efter Koh Samui gav vi oss iväg på en lite väl stormig båttur till Koh Tao och bara njöt av bad och snorkling i tre dagar och sedan bar det med båt och buss iväg till Bangkok.
Där vi tillbringade avslutningsvis två hysteriskt intensiva dygn med shopping, flodtur, tempelbesök och mycket svindel på hotellets takbar om kvällarna.
I efterhand kan jag bara konstatera att man skulle behövt minst en vecka till för det gick så fort och jag saknar fortfarande landet och människorna.

Nu börjar vi så smått att fundera på var vi skulle kunna åka nästa sommar för just nu ser det bara ut som vi har möjlighet att göra längre resor under sommarloven och vi har mycket kvar att se i vår vackra värld....
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet