Stöd Ukraina

Hansiaxelssons blogg

Söndag 3 Mars 2019 - Langkawi

Sol och bad

söndag 3 mars 2019 Langkawi, Kedah, Malaysia

Ja, det är vad det hela går ut på. Sol och bad.
Igår provade vi frukost på den andra restsurangen, Spice Market Restaurant.
Den är mer inriktad på asiatisk/kinesisk frukost. Ingen av oss tyckte väl att detta var en höjdare. Mycket med nudlar, ris, curry och potatis. Men vi blev mätta. Nu har vi provat och väljer Cba resten av tiden här.
Meritus Pelangi är ett riktigt bra boende. Personalen extremt serviceminded. Det är lugnt och städat i hela området och poolerna är perfekta. Minsta lilla cocosnöt plockas ner, så ingen riskerar att få den i huvudet. Varenda löv plockas upp och träden ansas hela tiden.
Meritus strand sträcker sig nå'n kilometer av den norra delen av Pantai Cenang. Här är det väldigt lugnt och stilla. Inga parasoller, inga båtar eller annan vattenaktivitet, förutom bad. Man behöver inte ta ett steg om man ska till lobbyn eller stranden eller vart man än vill. Bara att kalla på en elbil(golfbil), så blir man körd....till baren om man så vill😂
Men det kostar ju att bo här. Dessutom är prisnivån i barer och restauranger mycket högre än utmed gatan.
Resten av stranden är fylld med vattenaktiviteter och resorter och hotell.

Jörgen och jag besökte Underwater World igår. En ganska fin anläggning, men passa Er för Tyfoon-upplevelsen på andra våning. Klädda i regnrock tar man plats på en plattform. Vi var 4 personer på den. Tanken är att man i en båt ska uppleva en tyfon och sunami. Den känslan infann sig inte. RM 18 i sjön kan man säga.

Så idag blev det det gamla vanliga...Cba med "champagne" och strandhäng. Och en promenad till södra änden och tillbaks. Lite duktig får man va'.

Kvällens sedvanliga GT på altanen, sattes nästan i halsen. Flygande hundar och mygg har vi vant oss vid, men nu får vi plötsligt syn på en orm, på den närmsta palmstammen. C:a 8 meter från våra näsor, ringlar den sig neråt. 120 cm lång, väldigt smal och grön till färgen. Den ringlar bort från vår altan, men vi ringer efter hjälp ändå.
2 man kommer, men de lyckas inte fånga den. Den var otroligt snabb. Efter vår beskrivning av den, säger de att den inte är farlig. Men den finns ju kvar därute nå'n stans.....
Nu är det sista kvällen innan vi drar vidare till Thailand.

Ha de' gött.
Anne o Hans
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Brandlarm och flygplatskaos
39 veckor sedan
Rundvandring på Guinness
39 veckor sedan
Kilkenny Castle och Hurling
39 veckor sedan
Ring of Kerry
39 veckor sedan
Cliffs Of Moher
39 veckor sedan